Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Delgaz Grid a obţinut cofinanţare din fonduri europene pentru o investiţie de peste 88,5 milioane lei

delgaz.ro
Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distribuţie din cadrul Grupului german E.ON, anunţă că a obţinut cofinanţare din fonduri europene pentru o investiţie de peste 88,5 de milioane lei pentru un proiect care vizează implementarea unui sistem de monitorizare inteligentă a distribuţiei în municipiul Suceava, informează un comunicat al companiei remis luni AGERPRES.

În cadrul proiectului vor fi montate peste 10.500 de contoare inteligente (SMART) la consumatori din cartierele George Enescu, Zamca, Mărăşeşti şi Centru din municipiul Suceava. Reţeaua de distribuţie de joasă tensiune va fi reabilitată prin înlocuirea a circa 25 de km de cabluri şi a peste 1.700 de tablouri electrice (firide). În acelaşi timp, vor fi implementate infrastructura hardware şi aplicaţiile software necesare funcţionării componentelor sistemului de monitorizare inteligentă a distribuţiei (managementul energiei - contorizare inteligentă, monitorizarea reţelei şi managementul întreruperilor).

Potrivit Delgaz Grid, investiţia este cofinanţată cu peste 60,7 milioane de lei din Fondul European de Dezvoltare Regională (prin POIM 2014-2020, Axa Prioritară 6: Promovarea energiei curate şi eficienţei energetice în vederea susţinerii unei economii cu emisii scăzute de carbon), contribuţia companiei noastre fiind de peste 13,7 milioane de lei, la care se adaugă TVA în valoare de 14,1 milioane lei.

"Accesarea surselor de finanţare europeană reprezintă o prioritate pentru companie în vederea realizării obiectivelor de modernizare şi digitalizare a infrastructurii de distribuţie a energiei electrice. La acest moment, şapte proiecte, în valoare de circa 187 milioane lei, cu cofinanţări de 140 milioane lei, se află în diferite stadii de implementare", informează compania Delgaz Grid.

Un proiect similar celui aprobat de curând pentru Suceava este în derulare în municipiul Iaşi şi vizeză modernizarea reţelei de distribuţie şi montarea a peste 10.000 de contoare inteligente la consumatori din municipiu, precizează Delgaz Grid. Două proiecte, ce presupun modernizarea în scopul preluarii energiei electrice produse din resurse regenerabile a 3 staţii de transformare din judeţul Iaşi şi a 5 staţii de transformare din judeţul Vaslui sunt la momentul de faţă în curs de implementare. Un nou proiect, asemănător, a primit recent aprobarea din partea autorităţilor responsabile şi are ca obiectiv modernizarea staţiilor de transformare Bucecea şi Dorohoi din jud. Botoşani şi Siret din jud. Suceava. De asemenea, sunt în implementare două proiecte cu finanţare europeană, unul urmăreşte competenţelor digitale ale personalului, iar celălalt vizează obiective de securitate cibernetică.

Delgaz Grid, compania de distribuţie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 23.300 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 82.300 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,5 miliarde de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.