Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Delictele antisemite în Germania sunt la cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani: 'Antisemitismul se răspândeşte ca o otravă'

antisemitism

Guvernul german a consemnat o creştere accentuată a delictelor antisemite în 2018, cel mai ridicat nivel din Germania în ultimii zece ani, potrivit statisticilor preliminare publicate miercuri la cererea unor deputaţi din parlamentul de la Berlin, potrivit AFP, relatează Agerpres.

Citește și: 54 de naționaliști albi din SUA au fost trimiși în judecată pentru trafic de droguri, răpiri sau tentative de omor

Conform dpa, numărul infracţiunilor antisemite a crescut de la 1.504 în 2017 la 1.646 în 2018, o creştere de circa 10% într-un an. Numărul delictelor comise cu violenţă a crescut de la 37 la 62 în aceeaşi perioadă.

Cifrele au fost furnizate de guvernul german ca răspuns la o solicitare a grupului parlamentar al partidului de opoziţie Die Linke (stânga radicală), informează ediţia de miercuri a ziarului Tagesspiegel.

În cele 62 de incidente antisemite violente, 43 de persoane au fost rănite.

Răspunsurile precedente ale guvernului german au relevat că majoritatea agresorilor proveneau din grupări de extrema dreaptă.

Dar numărul de acte antisemite ar putea fi mai mare, nefiind încă definitivate statisticile în cele 16 landuri germane.

'Lupta împotriva antisemitismului la nivel european ar trebui să devină o prioritate a preşedinţiei germane a Consiliului UE anul viitor', a declarat pentru dpa Felix Klein, comisarul guvernului german pentru combaterea antisemitismului.

Acest anunţ intervine la două zile după ce guvernul francez a anunţat o creştere cu 74% a actelor antisemite în Franţa în 2018, potrivit francetvinfo.

Recrudescenţa antisemitismului în Franţa şi Germania arată clar 'necesitatea unei strategii de combatere a antisemitismului la nivel european', a subliniat Felix Klein, menţionând între altele necesitatea unei directive a UE pentru o combatere mai eficientă a urii pe internet. Cu titlu de exemplu, el a citat German Network Enforcement Act, care cere platformelor de internet să elimine conţinutul vădit necorespunzător în 24 de ore şi într-o săptămână în cazuri mai puţin clare.

'Antisemitismul se răspândeşte ca o otravă, ca fierea. El atacă, întinează spiritele, asasinează', a afirmat marţi ministrul francez de interne Christophe Castaner într-o declaraţie făcută la Sainte-Genevieve-des-Bois, unde un arbore plantat în memoria lui Ilan Halimi, un tânăr evreu ucis în 2006, a fost vandalizat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.