Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

54 de naționaliști albi din SUA au fost trimiși în judecată pentru trafic de droguri, răpiri sau tentative de omor

tribunal-1

Autorităţile federale americane au inculpat zeci de membri ai Noului Imperiu Arian pentru infracţiuni precum trafic de droguri, răpiri şi tentative de omor, în cadrul unei operaţiuni vizând anihilarea acestei grupări extremiste, relatează miercuri agenţia dpa, informează Agerpres.

Citește și: Acordul de la Minsk, doar pe hârtie? Ambasadorul Ucrainei la ONU: Rusia a adus 87.000 de militari la graniță

Departamentul federal de Justiţie s-a bazat pe RICO, o legislaţie puternică şi complexă care le permite autorităţilor să combată crima organizată şi care a fost elaborată pentru lupta împotriva mafiei, pentru a declanşa operaţiunea împotriva bandei în Arkansas.

În total, 54 de persoane au fost trimise în judecată în cel mai recent caz.

Autorităţile sunt pe urmele organizaţiei de mai bine de doi ani, investigaţia fiind declanşată de o anchetă cu privire la o crimă locală.

Operaţiunea federală a fost intitulată 'Până în ţărână', după sloganul grupării, prin care membrii îşi proclamă apartenenţa la ea până la moarte.

'Violenţa şi ura despre care vorbesc acest inculpări nu îşi au locul în societate', a subliniat procurorul federal Cody Hiland.

Grupări ale naţionaliştilor albi sunt considerate de multă vreme a fi implicate în traficul cu metamfetamine în SUA.

În 2017, mai mulţi membri ai Noului Imperiu Arian au fost arestaţi în Arkansas, după ce autorităţile au identificat modul în care operau în mai multe state americane. O altă grupare naţionalistă a fost de asemenea implicată.

Autorităţile federale sunt criticate pentru faptul că se concentrează excesiv pe extremiştii islamişti, neglijându-i pe adepţii supremaţiei albe.

Polemica a reapărut după marşul violent 'Unite the Right' ('Uniţi dreapta') din 2017, în cursul căruia un naţionalist alb a ucis un contra-protestatar de stânga.

Mai recent, un naţionalist alb a ucis 11 credincioşi evrei într-o sinagogă din Pittsburgh. Suspectul, care a pledat nevinovat la proces în această săptămână, riscă sentinţa capitală.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.