Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demersuri BOMBĂ ale republicanilor lui Trump: Barack Obama și Hillary Clinton, VIZAȚI de două anchete parlamentare

CNN
Obama

Aleşii republicani au anunţat marţi deschiderea a două noi anchete parlamentare, una ce îl vizează pe fostul preşedinte democrat Barack Obama, iar cealaltă pe fosta candidată democrată la preşedinţia SUA, Hillary Clinton, care se adaugă mai multor investigaţii în desfăşurare în capitala americană, transmite AFP.

Prima din aceste noi anchete vizează să facă lumină asupra deciziei FBI şi Ministerului Justiţiei, din campania prezidenţială din 2016, de a nu o urmări pe cea care atunci era candidat, în dosarul utilizării unui server privat pentru trimiterea de e-mailuri în perioada când ocupa funcţia de Secretar de Stat.

Citește și: EROARE de securitate în SUA: Donald Trump a fost ATACAT / VIDEO

Cea de-a doua investigaţie are în vedere o decizie luată în 2013 de administraţia Obama care a constat în aprobarea vânzării grupului minier canadian Uranium One către societatea rusă Rosatom. Această decizie, adoptată după ce grupul respectiv ar fi făcut mai multe donaţii Fundaţiei Clinton a fostul preşedinte Bill Clinton, a avut ca şi consecinţă faptul că 20% din stocurile americane de uraniu au intrat pe mâna Rosatom.

Aceste anchete intervin în momentul în care republicanii şi preşedintele Donald Trump sunt sub lumina reflectoarelor ca urmare a unei serii de anchete privind o posibilă ingerinţă rusă în campania prezidenţială din 2016.

Democraţii au reacţionat imediat, acuzându-i pe aleşii republicani de încercare de distragere a atenţiei, în timp ce aceştia din urmă au subliniat că tabăra lor nu poate fi singura care face obiectul unor anchete, "nicio entitate şi nici un individ" nefiind, din punctul de vedere al legii, exceptaţi de la verificări.

Citește și: CUTREMUR în presă: O televiziune și-a protejat un prezentator acuzat de HĂRȚUIRE SEXUALĂ

Ancheta ce-l vizează pe Barack Obama apare după publicarea unor informaţii săptămâna trecută potrivit cărora FBI ar fi anchetat afacerea Uranium One/Rosatom în 2013. Parlamentarii republicani vor să afle de ce Congresul nu a fost informat despre respectiva investigaţie, anunță Agerpres.

"Acordul privind uraniul cu Rusia, cu ajutorul lui Clinton şi cunoştinţa administraţiei Obama, este cea mai mare poveste pe care Fake Media nu vor să o urmărească", a scris pe Twitter, joia trecută, preşedintele american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.