Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demisia ministrului Educației, val de reacții negative: 'Nu există nicio țară în lume care să își sacrifice limba națională pentru un compromis politic'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Valentin Popa

Radu Banciu a vorbit la B1 Tv despre faptul că Guvernul a abrogat articolul privind predarea limbii române la clasele maghiare primare din ordonanța de urgenţă care a dus la demisia ministrului Educației, Valentin Popa.

”România devine primul stat din Europa care nu mai consideră învățarea limbii oficiale a statului drept obligatorie pe teritoriul său. Acest lucru este pus în practică deocamdată în zonele în care oricum limba română era batjocorită în fiecare zi. Astăzi am avut din nou confirmarea că în urma șantajului UDMR-ist, Liviu Dragnea a cedat și a abrogat acea controversată lege prin care maghiarii susțineau că în zonele unde minoritatea lor este, de fapt, majoritară să nu se mai predea limba română de către profesori de română, ci de către profesori maghiari”, a comentat Banciu în emisiunea sa.

Primele semnale de rupere a Coaliţiei PSD-ALDE. PSD+UDMR = majoritate

”Până la urmă, actualul fost ministru al Educației, Valentin Popa, nu a fost de acord și după o discuție avută în cabinetul lui Liviu Dragnea și-a dat demisia. Valentin Popa a deschis anul universitar în județul Harghita și a asistat la niște scene de o tragedie absolut comică. Copiii de clasele I-IV de etnie maghiară din zona respectivă nu știau nici măcar să dea «bună ziua» în limba română.

Nu există nicio țară în UE, în Europa sau în lume care să își sacrifice limba națională pentru un compromis politic. De mâine, elevii de etnie maghiară din zonele respective, care învață pe banii statului român și pe teritoriul României, nu vor mai învăța nici măcar oficial nicio boabă de limba română întrucât orele de limba română, fiind predate de profesori maghiari, se vor ține tot în maghiară”, a mai spus Radu Banciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.