Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demisie la Casa Albă: unul dintre consilierii lui Joe Biden pleacă după doi ani

Captura Youtube
biden casa alba

Demisie la Casa Albă: unul dintre consilierii lui Joe Biden pleacă după doi ani

Consilierul de politică internă al Casei Albe, Susan Rice, pleacă după doi ani, a anunţat preşedintele Statelor Unite Joe Biden luni într-un comunicat, citat de Reuters, în timp ce a lăudat eforturile ei privind asistenţa medicală şi imigraţia, remarcând de asemenea rolul istoric pe care ea l-a avut de consilier de top în securitatea internă şi naţională în două administraţii, anunță Agerpres.

"După mai bine de doi ani de leadership constant al ei în Consiliul de Politică Internă - este clar: nu mai există altcineva mai capabil şi mai hotărât să facă lucruri importante pentru poporul american decât Susan Rice", a declarat Biden.

Rice a servit anterior drept consilier pentru securitate naţională şi ambasadoare americană la Naţiunile Unite sub preşedintele de atunci Barack Obama când Biden era vicepreşedinte.

"Ca singura persoană care a servit atât în calitate de consilier de securitate naţională cât şi consilier de politică internă, serviciul public efectuat de Susan face istorie", a adăugat Biden.

Biden a remarcat că alegerea ei pentru a supraveghea priorităţile interne "a surprins pe mulţi oameni", dar el a citat eforturile făcute de ea privind asistenţa medicală, reforma armelor şi poliţiei, datoriile studenţeşti, îngrijirea copiilor

şi imigraţia, printre alte chestiuni.

Această plecare intervine în timp ce Biden se pregăteşte să-şi anunţe oficial candidatura pentru realegere cel mai devreme marţi.

Democratul s-a confruntat cu o agitaţie asupra imigraţiei după ce a promis să anuleze aproape toate politicile restrictive

impuse sub predecesorul său republican, Donald Trump, şi este probabil ca problema să reapară în timpul campaniei prezidenţiale din 2024.

Rice a jucat un rol influent în modelarea politicii de imigraţie a lui Biden, tinzând să favorizeze măsuri mai restrictive la graniţa dintre SUA şi Mexic. O sursă ce cunoaşte problema a declarat anterior că eforturile ei pentru o aplicare mai dură a măsurilor la frontieră s-au ciocnit de angajaţii mai liberali în Consiliul de Politica Internă al preşedintelui.

În timpul unei creşteri a sosirilor de migranţi după ce Biden a preluat mandatul în 2021, ea a făcut eforturi pentru eliberarea mai rapidă a copiilor neînsoţiţi către sponsori din SUA. Practica a fost examinată atent, în timp ce Reuters şi alte media au documentat cazuri de copii lucrând ilegal în locuri de muncă istovitoare.

Biden a anunţat-o pe Rice ca fiind principalul său consilier de politică internă înainte de a intra în funcţie în ianuarie 2021 după ce a considerat-o posibil candidat la alegerile din 2020.

La acea vreme, o sursă familiarizată cu chestiunea a declarat că Biden vedea politica externă şi politica internă ca fiind împletite şi că el aprecia experienţa ei în guvernul federal ca valoroasă pentru implementarea viitoarei sale agende interne şi în eforturile de reconstrucţie economică după pandemia de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.