Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demisie LA VÂRF: Şeful Serviciului Informaţii şi Securitate din Republica Moldova părăseşte funcţia, la două luni de la desemnare

facebook.com
sri informatori secret intuneric negocieri

Directorul Serviciului Informaţii şi Securitate (SIS) din Republica Moldova, Vitalie Pîrlog, a demisionat la nici două luni de la numirea sa în această funcţie, informează marţi Radio Chişinău, citează AGERPRES .

Citeşte şi: Situație DRAMATICĂ pentru românii cu credite în lei: Indicele ROBOR a atins cel MAI MARE nivel din decembrie 2017

Potrivit unui comunicat al parlamentului Republicii Moldova, Vitalie Pîrlog a depus luni, 19 februarie, o cerere prin care anunţă că vrea să renunţe la funcţia de director al SIS.

"Opţiunea de a mă retrage din funcţia de director al SIS şi de a activa în continuare doar pe dimensiunea INTERPOL are la bază dorinţa de a continua acele reforme importante la iniţierea cărora am coparticipat în Comisia de Control a Fişierelor INTERPOL', se subliniază în cerere.

Parlamentul de la Chişinău l-a numit pe Vitalie Pîrlog în funcţia de director al SIS la 21 decembrie 2017, cu 55 de voturi din 101. Candidatura acestuia a fost contestată de deputaţii din opoziţie, care au făcut trimitere la activitatea sa politică anterioară, dar şi la faptul ca Vitalie Pîrlog a deţinut mandatul de ministru al justiţiei la 7 aprilie 2009, atunci când au existat numeroase plângeri privind abuzurile unor judecători.

Vitalie Pârlog a declarat la acea dată că nu mai este implicat în politică din 2014, chiar dacă a candidat la funcţia de deputat pe listele Partidului Comuniştilor, iar în legatură cu acţiunile din 7 aprilie 2009 a acţionat în conformitate cu legea.

Citeşte şi: Andreea Cosma, în audienţă la ministrul de Interne: Reclamaţii ŞOC în scandalul momentului

Vitalie Pârlog a fost, între anii 2001 şi 2006, reprezentantul guvernului Republicii Moldova la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO). La 20 septembrie 2006, prin decretul preşedintelui de atunci al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, Pîrlog a fost numit în funcţia de ministru al justiţiei, funcţie pe care şi-a păstrat-o şi în guvernul format de Zinaida Greceanîi la data de 31 martie 2008. Între 14-25 septembrie 2009 a deţinut interimatul la conducerea Cabinetului de Miniştri, înainte ca guvernarea sa fie transferată de la comunişti la Alianţa pentru Integrare Europeană.

Înainte de a deveni director SIS, Vitalie Pîrlog ocupa funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Controlul Fişierelor INTERPOL.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.