Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demisie ȘOC în SUA: Șeful de la Antidrog și-a părăsit funcția după ce l-a criticat pe Donald Trump

foxnews.com
trump

Directorul interimar al Administraţiei stupefiantelor (DEA) Chuck Rosenberg şi-a anunţat marţi demisia, la două luni după ce l-a criticat pe preşedintele Statelor Unite Donald Trump pentru că i-a îndemnat pe agenţii legii să nu fie ”prea amabili” cu suspecţii, relatează Reuters.

Rosenberg, aflat în funcţie din timpul administraţiei fostului preşedinte Barack Obama, a informat angajaţii DEA, printr-un e-mail intern, că pleacă din post începând de la 1 octombrie.

Citește și: Măsuri URGENTE luate de Turcia și Irak după referendumul pentru independența Kurdistanului: Exercițiu militar de ANVERGURĂ la granițe

”Aceasta este o agenţie remarcabilă - plină de oameni remarcabili -, iar eu am avut onoarea să fiu o mică parte din ea”, afirmă Rosenberg în acest mesaj, la care Reuters scrie că a avut acces, potrivit News.ro.

Era neclar cine îl va înlocui pe Rosenberg.

Demisia lui Chuck Rosenberg a fost dezvăluită de ziarul The Washington Post.

Un purtător de cuvânt al DEA a confirmat demisia directorului interimar.

Rosenberg conduce DEA ca director interimar din 2015. Înainte să intre în agenţie, el a fost şeful de cabinet al fostului director FBI James Comey, concediat de Trump în mai.

El a ţinut prima pagină în vară, după ce a scris un e-mail către agenţie, în iulie, în care contesta îndemnul lui Trump ca agenţii să nu mai protejeze capul unui suspect în timp ce este urcat într-o maşină de poliţie.

Evocând ”o obligaţie de a vorbi atunci când ceva este greşit”, Rosenberg aprecia că aceste declaraţii pe care Trump le-a făcut la New York, cu o zi înainte, ”tolerează conduita ilegală la locul de muncă a poliţiei în tratamentul unor persoane plasate în arest de forţele de ordine”.

Citește și: ONU confirmă cel mai NEGRU SCENARIU: România e ASALTATĂ de refugiați

El părăseşte agenţia într-o perioadă în care DEA se confruntă cu o criză a opiodelor, ajunsă în centrul atenţiei Departamentului american al Justiţiei.

Opioidele - inclusiv analgezicele prescrise şi heroina - au ucis peste 33.000 de persoane în Statele Unite în 2015, un nivel anual record absolut potrivit Centrelor americane pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDCP).

”Opioide precum heroina şi fentanilul - şi analgezice derivate prescrise - omoară oameni, în această ţară, într-un ritm îngrozitor”, declara Rosenberg în decembrie. ”Ne confruntăm cu o criză a sănătăţii publice de propirţii istorice”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.