Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demisie șoc în Consiliul de Administrație al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov

demisie

„Urmare a hotărârilor instanțelor din dosarul nr. 858/62/2019, cu referire la concursul organizat pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie din Brașov, mai exact la contestarea procedurii de concurs, am luat decizia de a demisiona din funcțiile de membru și președinte al Consiliului de Administrație al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie din Brașov. Practic, acțiunile deschise în instanță au amânat organizarea concursului pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie, fapt pe care mi-l asum în totalitate. În continuare, în vederea organizării concursului pentru ocuparea postului de manager al Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie din Brașov, am convingerea că, în plenul Consiliului Județean, va fi desemnat un nou Consiliu de Administrație care să includă alături de ceilalți profesioniști și juriști. Le urez succes tuturor și le dau asigurări pacienților și aparținătorilor că, din luna aprilie a anului trecut, echipa Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie din Brașov și cea a Consiliului Județean, prin acțiunile lor, au obținut rezultate foarte bune în ceea ce numesc acum, pe scurt, o nouă imagine a Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie din Brașov”, se precizează într-un comunicat de presă dat publicității luni, de Andrei Kadas, potrivit brasovstiri.ro.

Document care ar putea stârni revolta SUA: UE înăsprește regulile pentru a proteja afacerile europene

Procurorii Serviciului Teritorial Brașov al D.I.I.C.O.T. au în plină desfășurare o anchetă penală la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie din Brașov. Asta după ce noua conducere a unității medicale, instituită în luna aprilie a anului trecut, a descoperit afaceri cu iz penal care datează din perioada în care spitalul era condus de doctorul Alexandru Grigoriu. Mai exact, banii bolnavilor secției din Vulcan a Spitalului de Psihiatrie ajungeau, până în luna aprilie a anului 2019, în mâinile unora dintre angajați, timp în care pacienții cerșeau ţigări şi bani pentru cafea. Prejudiciul este de aproximativ jumătate de million de euro. Fostul asistent șef al secției din Vulcan, Marius Cojocaru, a fost mutat disciplinar de noua conducere a unității medicale, dar au fost sesizate și instituțiile cu drept de control. Din cauză că nu existau documente care să ateste modul în care s-au cheltuit banii pacienților ani în șir, procurorii D.I.I.C.O.T. Brașov au început urmărirea penală „in rem” sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni: „constituirea unui grup infracțional organizat” și „furt cu consecințe deosebit de grave”.

De asemenea, pe masa procurorilor D.I.I.C.O.T. Brașov s-a depus și o a doua plângere penală, după o serie de dezvăluiri cu privire la studii clinice care ar fi fost făcute în trecut în unitatea medicală, fără respectarea legislației în vigoare! Mai exact, sunt vizate studii clinice făcute în cazul a 18 pacienți vulnerabili ai Secției din Vulcan, în cazul cărora ar fi fost testat medicamentul ALOPURINOL. Nu este, însă, singura situație, iar procurorii sunt așteptați cu concluzii.

Din primăvara anului 2019, tabloul de la Spitalul de Psihiatrie și Neurologie din Brașov este total schimbat. Banii pacienților, proveniți din pensii de muncă, de urmaș și din pensii de handicap, sunt cheltuiți doar cu documente justificative, bonuri și chitanțe, care sunt păstrate și pot fi oricând verificate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.