Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demisii în lanț în Guvernul de la Chișinău. Maia Sandu așteaptă noile propuneri de miniștri

Guvernul Republicii Moldova
guvern Moldova

Trei miniștri din Guvernul de la Chișinău și-au depus cererea de demisie. Anunțul a fost făcut de premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, în cadrul unui briefing, notând că este vorba despre ministrul Educației, Anatolie Topală, șeful MAI, Ana Revenco, și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, conform deschide.md.

Recean a ținut să-i mulțumească fiecărui ministru în parte pentru eforturile depuse.

Mulțumesc domnului Topală pentru reforma universitară. A fost un proces complex, iar el s-a asigurat ca reforma să aibă succes. Îi mulțumesc și pentru că a negociat participarea la fondul Horizon Europe. Ministrei Revenco îi mulțumesc pentru că a gestionat criza refugiaților și alte crize. Ea a fost cea care a făcut aprecierea că suntem o țară mică cu inimă mare. Tot ea s-a asigurat că MAI are resursele necesare pentru a face un salt calitativ. Doamna Dabija a participat la pavarea a peste 300 de kilometri de drumuri, un lucru important pentru cetățeni și business. Prin negocieri, ea s-a asigurat că facem parte acum la mecanismul european de conectivitate” a declarat Recean.

Premierul a anunțat că va propune luni președintelui Maia Sandu candidaturile pentru preluarea portofoliilor rămase vacante.

Ana Revenco și Anatol Topală au ocupat fotoliile de miniștri și în Guvernul Gavrilița, fiind învestiți în funcție pe 6 august 2021.

La rândul său, Lilia Dabija a preluat portofoliul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de la Andrei Spînu în februarie 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.