Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demitere ilegală: Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Pensii Publice a câştigat în instanţă repunerea în funcţie/ Decizia nu e definitivă

laurentiu tent

Curtea de Apel Bucureşti i-a dat dreptate lui Laurenţiu Ţenţ, fost preşedinte al Casei Naţionale de Pensii Publice, şi a stabilit că acesta a fost demis ilegal în aprilie 2020. Ţenţ urmează să fie repus în funcţie, însă numai dacă hotărârea rămâne definitivă, în prezent putând fi atacată cu recurs.

MINUTA hotărârii Curţii de Apel Bucureşti:

"Solutia pe scurt: Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii invocată de către pârâţi. Respinge excepţia lipsei calităţii de reprezentant invocată de către pârâtul Primul Ministru al României. Admite excepţia lipsei calităţii procesual pasive a pârâtului Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi respinge în consecinţă cererea de chemare în judecată formulată în contradictoriu cu acest pârât. Admite cererea de chemare în judecată. Anulează Decizia nr. 228/27.04.2020 emisă de pârâtul Primul Ministru al României. Dispune repunerea reclamantului în funcţia de demnitate publică, preşedinte cu rang de secretar de stat al Casei Naţionale de Pensii Publice şi preşedinte al Consiliului de Administraţie. Obligă pârâtul Primul Ministru al României la plata sumei de 100 RON către reclamant cu titlu cu cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 17.03.2021."

Laurenţiu Ţenţ a fost revocat din funcţia de preşedinte al Casei Naţionale de Pensii Publice, în aprilie 2020, printr-o decizia a premierului Ludovic Orban, la cererea ministrului Muncii de la acea dată, Violeta Alexandru. Laurenţiu Ţenţ fusese numit în decembrie 2019 preşedinte la Casa Naţională de Pensii.

Ţenţ declara la momentul demiterii că nu i s-a oferit nicio explicație pentru demitere și nici nu i s-a reproșat ceva concret, adăugând că gestul vine, probabil, pentru că ”nu a executat toate fanteziile imposibile” ale ministrului Violeta Alexandru.

"Nu am executat toate fanteziile imposibile ale doamnei ministru. Nu am putut să susțin lucruri false, neadevărate pe care ea le-a spus în presă referitor la activitatea Caselor de Pensii. Fake-news-ul cu arhiva este unul dintre acestea. Erau lucruri pe care le furniza publicului fără o consultare prealabilă și care provocau derută", declara Laurențiu Țenț, pentru G4media.ro.

Contactat telefonic de STIRIPESURSE.RO, Laurenţiu Ţenţ a declarat că hotărârea Curţii de Apel Bucureşti este una corectă, precizări suplimentare urmând să facă după ce hotărârea va rămâne definitivă. "Nu am pornit acest proces pentru că vreau să mă întorc la CNPP. Am o carieră în administraţie, începută în anul 2006, am vrut doar să îmi apăr reputaţia profesională", a precizat Ţenţ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.