Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demnitar din Ministerul Educației: Bugetul aprobat pentru proiectele în derulare este de 776.000.000 lei

brasovmetropolitan.ro
ministerul educației

Maria Manea, secretar de stat în Ministerul Educației, a acordat un interviu pentru edupedu.ro in care a vorbit despre prioritatile sale in noua calitate, iata principalele declaratii:

'Sunt cadru didactic la Colegiul Național “Mihai Viteazul” din București. Am o experiență profesională de 15 ani, timp în care am fost, pe rând, profesor suplinitor, detașat, titular, cu toate gradele didactice și formare postuniversitară. În ceea ce privește managementul educațional, am ocupat, gradual, funcția de inspector școlar pentru proiecte  educaționale, inspector pentru activități extrașcolare și comunicare instituțională și inspector școlar general adjunct.

Timp de cinci ani, din această activitate managerială, am scris și implementat proiecte cu finanțare europeană, din fonduri sociale, având calitatea de coordonator/manager de proiect sau membru în echipa de implementare. La nivelul ISMB, proiectele derulate au fost de tip Erasmus, POSDRU, POCU. Printre rezultatele acestor proiecte, cu care mă mândresc, se numără două ghiduri internaționale/cercetări care stau la baza unei teze de doctorat, în promovarea stării de bine în mediile școlare și conjugarea metodelor formale și nonformale în procesul instructiv-educativ. Din perspectiva dimensiunii extracurriculare, un domeniu drag mie, am fost preocupată de promovarea educației pentru sănătate în rândul elevilor și a educației pentru mass-media. Îmi place etapa de concepție în proiectare.'

'Dețin portofoliu de secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, cu atribuții în coordonarea și implementarea proiectelor instituției, finanțate din fonduri europene. În prezent, evaluez stadiul proiectelor în care Ministerul Educației are calitatea de beneficiar sau partener. Proiectele cu finanțare europeană sunt o componentă hotărâtoare în modernizarea și reformarea sistemului educațional.

Susțin importanța transparenței decizionale în general, cu atât mai mult cu cât, în cadrul acestui proces, obținem un feedback esențial pentru nevoile beneficiarilor sistemului. În ceea ce privește proiectele cu finanțare din fonduri europene, transparența decizională face parte din obligațiile pe care le are orice instituție, organizație coordonatoare sau parteneră. Informațiile referitoare la proiectele oricărei instituții publice sunt de interes public, datele despre rolul în proiect, obiectivele, perioada de desfășurare, buget – trebuie făcute publice. În acest sens Ministerul Educatiei a decis publicarea acestor date.'

Maria Manea a fost, până luna trecută, inspector școlar general adjunct în București și a lucrat în Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) timp de 9 ani, potrivit propriilor sale declarații. Este profesoară de Limba și literatura română la Colegiul Național Mihai Viteazul din Capitală. De asemenea, este vicepreședinte PNL Sector 3.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.