Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Democratul Eric Adams, fost poliţist, aproape să devină al doilea primar de culoare din istoria New York-ului

ericadams2021.com
Eric Adams

Fostul poliţist Eric Adams, un luptător împotriva discriminărilor rasiale în interiorul forţelor de ordine, este aproape asigurat că va deveni al doilea primar de culoare din istoria metropolei americane New York, după ce a câştigat alegerile primare ale Partidului Democrat, transmite miercuri AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit celor mai recente rezultate anunţate de Biroul electoral din New York, Eric Adams, în vârstă de 60 de ani şi actual preşedinte al districtului Brooklyn, a câştigat la mică distanţă (50,5% contra 49,5%) în faţa lui Kathryn Garcia, o funcţionară cu experienţă din primărie, care şi-a recunoscut miercuri înfrângerea.

Adams, care s-a prezentat drept candidatul muncitorilor şi al dezmoşteniţilor, într-un oraş fragilizat de pandemie şi de criminalitatea în creştere, mai ales cu arme de foc, şi-a declarat încă de marţi seara victoria.

'Trebuie acum să ne concentrăm pe victorie în noiembrie pentru a ţine promisiunea acestui oraş formidabil faţă de cei care suferă, care sunt lipsiţi de şanse şi vor un viitor sigur, echitabil şi accesibil pentru toţi newyorkezii', a spus Adams.

Capitala economică americană este un bastion democrat, astfel încât învingătorul în aceste alegeri primare este dat câştigător al scrutinului general din noiembrie, unde îl va înfrunta pe republicanul Curtis Sliwa, animator radio şi fondator în anii 1970 al 'Guardian Angels', patrule voluntare care luptau împotriva criminalităţii pe atunci endemice.

Eric Adams, un democrat moderat, ar urma să-i succeadă impopularului Bill de Blasio şi să devină al doilea primar de culoare al metropolei cu 8,5 milioane de locuitori, după David Dinkins, decedat în noiembrie 2020 la 93 de ani.

Adams, fost poliţist timp de 22 de ani în NYPD, unde a ajuns căpitan, a co-fondat în 1995 asociaţia '100 Blacks in Law Enforcement', pentru a lupta împotriva rasismului în rândul forţelor de ordine, încă activă şi astăzi.

Lansat ulterior în politică, a fost ales în 2006 în Senatul din New York, unde a fost reconfirmat de trei ori, înainte de a fi ales preşedinte al districtului Brooklyn.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.