Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Democrația americană, în declin? Previziunea lui Cozmin Gușă: 'Consecințele planetare ale acestui cataclism al democrației americane vor fi majore și vizibile'

Gușă

Analistul politic și membru PSD, Cozmin Gușă, preconizează o perioadă turbulentă la nivel internațional. Totul ar porni de la instabilitatea politică ce se anunță în Statele Unite ale Americii, unde apropiații lui Joe Biden încearcă să-și impună oamenii în funcții cheie. În acest sens Gușă de exemplul din 2008 și dezvăluit de Julian Assange prin intermediul WIKILEAKS.

Citește și: Cozmin Gușă îi ia apărarea lui Dorel Vișan în scandalul declarațiilor controversate: 'Sunt corigenți la acest capitol, al gândirii'

„SERIALUL #DezbinăriiAmericane:

MARILE CORPORAȚII S-AU MOBILIZAT PENTRU BIDEN. ASSANGE NE-A DEZVĂLUIT CUM ÎN 2008 CORPORATIȘTII I-AU PUS MINIȘTRII LUI OBAMA!

Presa americană a dezbătut pe larg ieri cum vrea 200 de șefi de corporații au semnat o scrisoare prin care cer Congresului SUA să nu ezite în a-l recunoște mâine pe Joe Biden ca fiind președintele ales. Cum era de așteptat, nu s-a comentat aproape deloc despre mega-mitingul tot de mâine, când susținătorii pro-Trump, cei ce spun că alegerile au fost fraudate grosolan, se adună din nou la Washington să protesteze, exact în opoziție cu părerea corporatiștilor.

Așadar, mâine se va consuma primul episod din 2021 din serialul #DezbinăriiAmericane, ce va rula în mod sigur timp de mai multe "sezoane", din păcate, în țara ce fusese creditată până anul trecut ca fiind modelul democrației și exprimării libere. Consecințele planetare ale acestui cataclism al democrației americane vor fi majore și vizibile încă din următoarele săptămâni, țările puternice ale lumii și-au pregătit regrupările în politica lor externă, sateliții sau coloniile (așa cum e și România) tremură de frica unui viitor incert, dar în mod sigur dominat de pauperizare accentuată și vieți petrecute în crize prelungite.

Am analizat asta deja, și voi fi nevoit s-o mai fac de multe ori în perioada următoare. Văzând însă scrisoarea corporatiștilor, dar și pe Assange la televizor, în lupta sa de a nu fi extrădat în SUA, mi-am amintit de o mare dezvăluire a WIKILEAKS, una dintre cele pentru care se dorește insistent pedepsirea sa. În octombrie 2008, un mare șef corporatist, MICHAEL FROMAN de la CITIGROUP, i-a trimis un mail în numele corporatiștilor lui JOHN PODESTA, șeful campaniei prezidențiale a lui OBAMA (ce urma să fie ales 1 lună mai târziu!), prin care îi indica numele viitorilor miniștri pe care corporatiștii i-ar dori în cabinet. Surpriza a fost că, 3 luni mai târziu, cca 90% din cei de pe listă au fost numiți! Așa au ajuns ERIC HOLDER la Justiție, JANET NAPOLITANO la Securitatea Națională, ROBERT GATES la Apărare, RAHM EMANUEL șeful stafului Casei Albe, plus mulți alții. La Trezorerie, corporatiștii i-au dat de ales lui OBAMA din 3 nume, și-a fost ales unul dintre ele, respectiv TIMOTHY GEITNER...

Analizând ce v-am descris azi, devine simplu nu doar să vă închipuiți cum vor fi aleși oamenii din Cabinetul BIDEN, dar și în ce sens și pentru ale cui interese va fi condusă AMERICA, și implicit o parte din lume, ce ne include în mod sigur și pe noi”, a spus Cozmin Gușă pe pagina de Facebook.

Citește și: Cătălin Tolontan intră tare! Anchetă despre spitalul de campanie inaugurat de Klaus Iohannis: cinci pacienți cu Covid au murit cu infecții nosocomiale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.