Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Democraţie, pandemie şi locuri de muncă - Subiectele pentru patru zile ale Convenţiei Naţionale Democrate

Getty Images
sua recesiune

Timp de patru zile, Partidul Democrat a promovat mesajul că preşedintele republican Donald Trump este nu doar o ameninţare pentru democraţia americană, ci şi un lider haotic şi antipatic, care a dat un răspuns de mântuială la pandemia de coronavirus şi a lăsat milioane de oameni fără locuri de muncă, comentează vineri dpa, potrivit Agerpres.

Partidul Democrat s-a prezentat - într-o convenţie desfăşurată practic online - ca o formaţiune incluzivă şi integratoare, capabilă să-i includă atât pe social-democraţii de pe partea stângă, cât şi pe republicanii nemulţumiţi de pe partea dreaptă, cu o viziune către diversitate ca virtute şi o atitudine binevoitoare faţă de imigraţie.

Citește și: Dragnea 'SE IA DE GULER' cu procurorul DNA pentru susținerile din sală - A comparat discursul magistratului cu cel al unui ministru 'de tristă amintire'


Joe Biden, fost vicepreşedinte şi fost senator în vârstă de 77 de ani, a fost nominalizat în cea de-a doua noapte a Convenţiei Naţionale Democrate şi văzut ca omul care poate ajuta la vindecarea naţiunii, inclusiv la depăşirea divizărilor legate de injustiţia socială, după o vară marcată de proteste sub sloganul Black Lives Matter (Vieţile negrilor contează).

El a acceptat în ultima noapte a Convenţiei desemnarea pentru funcţia de preşedinte, într-un discurs în care l-a acuzat pe Trump că a ''eşuat să ne protejeze pe noi şi să protejeze America''.

 


Foto: Kevin Lamarque / REUTERS


În a treia noapte s-a scris istorie, întrucât democraţii au desemnat-o oficial pe Kamala Harris (55 de ani) candidată pentru funcţia de vicepreşedinte. Ea este prima femeie de culoare care obţine această nominalizare şi discursul său de acceptare a fost presărat cu laude la adresa mamei sale, care a emigrat din India.

Tot în cea de-a treia noapte a Convenţiei Democrate fostul preşedinte Barack Obama a transmis un mesaj în care a avertizat că la alegerile din noiembrie este în joc însăşi soarta democraţiei din SUA. A fost extrem de neobişnuit să auzi un fost preşedinte denunţându-l pe succesorul său direct drept o persoană incapabilă să se ridice la nivelul provocării reprezentate de funcţia de preşedinte, notează dpa.

Citește și: Una dintre judecătoarele de care a vrut să scape Dragnea l-a condamnat pe fostul senator Olosz Ghergely - Motivele avocaților pentru eliberarea fostului lider

Obama l-a acuzat pe Donald Trump de abuz de putere în favoarea sa şi a adepţilor săi şi l-a avertizat pe actualul preşedinte că foloseşte Casa Albă drept scenă pentru un reality show televizat. El le-a cerut oamenilor să îl voteze pe Joe Biden şi să nu cedeze în faţa cinismului.

În ultima noapte a Convenţiei a fost adăugată o doză de umor prin mesajele transmise de actriţa Julia Louis Dreyfuss - cunoscută din serialul de comedie Seinfeld şi, mai nou, din seria Veep - şi de Sarah Cooper, care a devenit cunoscută prin parodierea preşedintelui Donald Trump pe social media.

Chiar înaintea discursului de acceptare rostit de Joe Biden, delegaţii democraţi au aflat de situaţia unui băiat de 13 ani, Brayden Harrington, cu o problemă gravă de vorbire. Biden însuşi şi-a tratat o problemă similară, amintindu-şi că atunci când era copil a fost ţinta ironiilor pentru că era bâlbâit, problemă cu care uneori se confruntă şi la vârsta de 77 de ani.

Brayden Harrington l-a întâlnit pe Joe Biden în New Hampshire şi a spus că a fost încurajat de povestea fostului vicepreşedinte american. ''Copii ca mine contează pe voi pentru a alege pe cineva la care privim cu admiraţie'', a spus Harrington în mesajul video adresat politicienilor democraţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.