Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Democraţii încearcă un instrument procedural ce le-ar permite să ocolească opoziţia republicanilor faţă de ajutorul pentru #Ucraina

pixabay
democratie, alegeri

Congresmenii democraţi din Camera Reprezentanţilor a SUA au început marţi colectarea de semnături pentru aplicarea unei proceduri inedite ce le-ar putea permite să impună un vot în această cameră pentru noul ajutor militar de 61,4 miliarde de dolari cerut de preşedintele democrat Joe Biden pentru Ucraina, dar pe care preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, refuză să-l supună votului, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Un purtător de cuvânt al congresmanului democrat Jim McGovern, membru în puternicul Comitet pentru Regulamente al Camerei Reprezentanţilor, a anunţat lansarea unei petiţii de abilitare şi începerea strângerii de semnături pentru aceasta în rândul membrilor Camerei.

Este vorba despre un instrument procedural rareori folosit. În virtutea acestuia, dacă cel puţin o majoritate simplă de 218 din cei 435 de membri ai Camerei semnează petiţia, atunci va putea fi forţat un vot în Cameră asupra legislaţiei blocate de preşedintele acesteia.

Preşedintele democrat Joe Biden a cerut un nou ajutor care să fie oferit Ucrainei pentru a o susţine în războiul cu Rusia, în valoare de 61,4 miliarde de dolari, pe care l-a inclus într-un pachet mai larg de 95 de miliarde de dolari, care de asemenea include ajutoare militare pentru Israel şi Taiwan, sperând că astfel va forţa mâna republicanilor să-l accepte.

Actul normativ referitor la acest pachet a trecut de Senatul majoritar democrat cu un raport de voturi de 70 la 30, un număr de 22 de senatori republicani votând pentru, dar este blocat în Camera Reprezentanţilor majoritar republicană de unii congresmeni apropiaţi fostului preşedinte Donald Trump, în special de preşedintele acestei camere, Mike Johnson, care refuză să-l supună la vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.