Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demonstrație cu cocktailuri Molotov și gaze lacrimogene în prima zi a anului, pe străzile din Hong Kong

Agerpres
Hong Kong violente

Un marș pașnic la Hong Kong, la care au participat zeci de mii de protestatari pro-democrație, s-a transformat în haos după unii demonstranții au aruncat cu cocktailuri Molotov, iar forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene, relatează site-ul agenției de știri Reuters, potrivit Mediafax.

Violențele au izbucnit în timpul unui marș pentru democrație, în mare măsură pașnic; protestatarii făcând presiuni asupra autorităților pentru acordarea de noi concesii.

În districtul Wanchai, unii protestatari au vandalizat o sucursală a băncii HSBC, polițiști în civil intervenind cu spray-uri cu piper, iar apoi forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene.

Protestatarii, mulți mascați și îmbrăcați în negru, s-au regrupat și și-au format propria linie, aruncând mai multe cocktailuri Molotov și desfăcând umbrele a se proteja de forțele de ordine.

Manifestanții și-au îndreptat furia către grupul bancar global HSBC pentru că ar fi închis un cont folosit pentru strângerea de fonduri pentru mișcarea de protest, însă instituția financiară a negat cu tărie aceste informații.

Citește și: Marcel Vela a EXPLODAT, în plină ședință a MAI: a CONCEDIAT pe loc un șef din Poliție

Marșul pro-democrație este organizat de Frontul pentru drepturile civile ale omului (Civil Human Rights Front, n.red.), un grup care a organizat un număr de marșuri anul trecut, la care au participat milioane de oameni.

"Guvernul a început deja opresiunea înainte de a începe Anul Nou ... oricine este asuprit, vom rămâne cu ei", a declarat Jimmy Sham, unul dintre liderii grupului.

Protestele de la Hong Kong au izbucnit în cursul verii ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală.

Demonstrațiile au fost adesea marcate de incidente violente între protestatari și forțele de ordine, care au folosit în repetate rânduri gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a dispera mulțimile de manifestanți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.