Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Denis Alibec: Deocamdată titlul e la Viitorul, dar sperăm să avem câștig de cauză la TAS

www.sport.ro
Alibec

Fotbalistul echipei FCSB, Denis Alibec, a declarat, sâmbătă seara, la finalul partidei cu CS Universitatea Craiova, că deocamdată titlul aparține formației FC Viitorul, dar speră ca gruparea sa să aibă câștig de cauză în urma contestației pe care o va face la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, relatează agerpres.

"Ne pare rău că nu am reușit să câștigăm titlul, îi felicit pe cei de la Viitorul și pe domnul Hagi. Sperăm ca la anul să fim noi campioni. Deocamdată titlul este la Viitorul, normal că vom încerca la TAS și sperăm să ne dea câștig de cauză. Am înțeles că FC Viitorul a dat gol dintr-un penalty care nu a fost, iar CFR a avut 2-3 ocazii foarte mari. Credeam că se poate încurca Viitorul, se putea termina egal", a spus Alibec la postul Digisport.

Atacantul a menționat că partidele cu FC Viitorul și Dinamo au costat-o pe FCSB titlul în acest sezon. "Probabil că noi suntem vinovați că am pierdut titlul. Am avut meciul cu FC Viitorul în mână, trebuia să le dăm 4-0, apoi cu Dinamo am luat gol în minutul 96 dintr-o prostie. Și asta ne-a costat campionatul. În play-off toți ne-am dat viața pe teren, nu poate să zică nimeni că nu meritam o victorie cu Viitorul sau un egal cu Dinamo. Dar așa a fost să fie. Nu avem cum să dăm timpul înapoi. Și eu cu Astra am câștigat anul trecut campionatul când nu ne dădea nimeni nicio șansă. Așa a făcut și Viitorul anul acesta", a adăugat Alibec. 
FC Viitorul Constanța a câștigat în premieră titlul de campioană națională la fotbal, sâmbătă, după ce a învins-o pe CFR Cluj cu scorul de 1-0 (0-0), pe teren propriu, la Ovidiu, în etapa a 10-a a fazei play-off a Ligii I de fotbal, ultima a sezonului.

FC Viitorul are același număr de puncte în clasament ca FCSB, 44, dar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe din play-off, echipa lui Hagi câștigând cu 3-1 pe teren propriu și remizând la București, 1-1.

FCSB a învins-o, sâmbătă, cu 3-0 pe CS Universitatea Craiova și a ocupat astfel locul al doilea în clasament. Dinamo a remizat cu campioana de anul trecut, Astra Giurgiu, 1-1, în Ștefan cel Mare, încheind pe locul al treilea al podiumului.

Conducerea FCSB contestă câștigarea titlului de către FC Viitorul deoarece susține că Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) prevede faptul că în calculul punctelor obținute în meciurile directe cu gruparea din Ovidiu se iau toate cele patru partide disputate în sezonul 2016-2017 și nu doar meciurile din play-off, așa cum menționează LPF. Finanțatorul clubului FCSB, Gigi Becali, a anunțat, sâmbătă seara, că formația sa este campioană, deși LPF a decernat titlul echipei FC Viitorul, precizând că va merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a se face dreptate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.