Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ipoteză lansată de liderul din Donețk, prorusul Pușhilin: 'Există mai mulți polonezi care luptă decât ucraineni în Svyatogorsk'

Denis Pushilin, denis pușilin

Există mai mulți „mercenari polonezi” în rândurile forțelor armate ale Ucrainei (AFU)  din zona Svyatogorsk decât ucraineni, a anunțat marți, 13 septembrie, șeful Republicii Populare Donețk (DPR), prorusul Denis Pușhilin (foto).

"Rolul polonezilor, al mercenarilor polonezi este destul de relevant în zona Svyatogorsk. Acestea sunt date deja verificate. Și există mai mulți polonezi decât ucraineni în zona direcției Svyatogorsk. În mod obiectiv, acest lucru este deja cazul", a spus el la o emisiune, citat de Izviestia. Informația nu e posibil să fie verificată și dintr-o sursă independentă.

Pushilin a subliniat că unitățile armatei ucrainene au încercat să construiască o nouă trecere peste râul Seversky Doneț și să tragă forțe și echipamente suplimentare la Svyatogorsk, dar „nu au reușit” acest lucru.

Cu o zi mai devreme, Miliția Populară din Donețk a relatat că forțele aliate monitorizează situația în direcția Donețk, în timp ce forțele armate ale Ucrainei suferă pierderi. În același timp, după cum sa menționat, în zona Donețkului și Volnovakhei există un avans pozițional al forțelor aliate rusești.

Pe 4 septembrie, Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat că Forțele Aerospațiale (VKS) din Rusia au eliminat până la 50 de „mercenari străini” în zona Kurakhovo a DPR.

Ucraina susține contrariul

Armata ucraineană a anunţat mai întâi o contraofensivă în sud, după care, săptămâna trecută, susține că a realizat un avans fulgerător în regiunea Harkov din nord-est. În est, "eliberarea localităţilor de invadatorii ruşi continuă în regiunile Harkov şi Doneţk", a susţinut armata ucraineană.

Vezi și: Armata rusă respinge atacul forțelor ucrainene la Herson: au lansat cel puțin 15 rachete deasupra orașului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.