Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Denis Villeneuve, regizorul Dune, critică acordul HBO Max: Cu această decizie, AT&T a deturnat unul dintre cele mai respectabile şi importante studiouri

hbo

Cineastul Denis Villeneuve critică, într-un editorial publicat pe site-ul Variety, decizia Warner Bros. de a lansa filmele programate pentru 2021, inclusiv „Dune”, pe care el l-a regizat, în cinematografe şi pe platforma de streaming HBO Max, simultan, potrivit news.ro.

„Cu această decizie, AT&T a deturnat unul dintre cele mai respectabile şi importante studiouri din istoria filmului”, a scris el. Cineastul a precizat că a aflat din presă că Warner Bros. a decis să lanseze „Dune” pe HBO Max în acelaşi timp cu lansarea în cinematografe.

AT&T deţine WarnerMedia, corporaţie americană cu sediul în New York, care a lansat HBO Max în luna mai, în Statele Unite. Platforma cuprinde catalogul complet al HBO, producţii originale, filme clasice şi programe TV.

Citește și: EXCLUSIV BREAKING SURSE Zeci de mii de euro ÎMPACHETAȚI în pungi IKEA GĂSIȚI de DNA în casa managerului Lukacs - S-a prezentat judecătorilor ca un UMIL funcționar ONEST

Serviciul de streaming al WarnerMedia are 28,7 milioane de abonaţi, după ce a adăugat 8,6 milioane de utilizatori în al treilea trimestru al anului. Andy Forssell, directorul diviziei globale HBO Max, a anunţat săptămâna trecută că serviciile de streaming HBO din Europa vor fi upgradate la HBO Max din a doua jumătate a anului 2021.

În editorialul său, Villeneuve susţine: „Nu există dragoste pentru cinema, nici pentru public aici. Este vorba doar despre supravieţuirea unui mamut de telecomunicaţii, unul care poartă în prezent o datorie astronomică de peste 150 de miliarde de dolari. Drept umare, chiar dacă «Dune» este despre cinema şi public, AT&T  este doar despre propria supravieţuire pe Wall Street”.

El consideră că lansarea HBO Max este un „eşec” până acum şi spune că Warner Bros. a decis să nu mai fie în aceeaşi echipă de lucru cu cineaştii. „AT&T a decis să sacrifice întreaga listă Warner Bros. pentru 2021 într-o încercare disperată de a atrage atenţia publicului”.

„Realizarea de filme este o colaborare, dependentă de încrederea reciprocă a muncii în echipă, iar Warner Bros. a declarat că nu mai face parte din aceeaşi echipă”.

Cineastul mărturiseşte că serviciile de streaming sunt o completare puternică şi pozitivă adusă ecosistemelor reprezentate de televiziune şi film. „Dar vreau ca publicul să înţeleagă că doar streamingul nu poate susţine industria cinematografiei aşa cum o ştiam înainte de Covid. Streamingul poate produce conţinut minunat, dar nu filme de amploarea «Dune». Decizia Warner Bros. înseamnă că «Dune» nu va avea şansa de a performa financiar pentru a fi rentabil şi pirateria va triumfa în final. Este posibil ca Warner Bros. să fi ucis franciza «Dune». Asta este pentru fani”.

El a subliniat că siguranţa publică este prioritară, din acest motiv a fost de acord cu amânarea lansării filmului său cu aproximativ 1 an. Planul era ca „Dune” să fie lansat în cinematografe în octombrie 2021, „când vaccinarea va fi avansată şi, sper, virusul lăsat în urmă”.

„Oamenii de ştiinţă ne spun că totul ar trebui să revină la o nouă normalitate toamna viitoare”.

„«Dune» este de departe cel mai bun film pe care l-am făcut vreodată. Eu şi echipa ne-am dedicat mai mult de trei ani din vieţile noastre pentru a-l face o experienţă unică pentru marele ecran. Imaginea şi sunetul filmului nostru au fost realizate meticulos pentru a fi văzut în cinematografe”, a mai scris Villeneuve, care a spus că este solidar cu ceilalţi 16 cineaşti care au acum „aceeaşi soartă”.

În final, el îşi exprimă încrederea că viitorul cinema-ului va fi pe marele ecran. „Filmul pe marele ecran este mai mult decât o afacere, este o formă de artă care aduce oamenii laolaltă (...) Odată ce pandemia se va încheia, sălile vor fi din nou pline de cinefili. Asta este convingerea mea fermă. Nu pentru că industria filmului are nevoie de asta, ci pentru că noi, oamenii, avem nevoie de cinema, ca experienţă colectivă”.

„Fac apel la AT&T să acţioneze rapid cu aceaşi responsabilitate, respect şi în vederea protejării acestui mediu cultural vital. Impactul economic asupra acţionarilor este doar un aspect al responsabilităţii sociale a corporaţiilor. Găsirea modurilor de a consolida cultura este altul”, a încheiat el.

Între cele 17 lungmetraje incluse în programul lansărilor Warner Bros. pe 2021 se află „Elvis”, „Matrix 4”, „The Suicide Squad”, „Godzilla v. Kong” şi „In the Heights”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.