Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Denunț împotriva unui inspector ANI: A încercat să o 'albească' pe judecătoarea Camelia Bogdan

camelia bogdan

La Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a fost inregistrat un denunt impotriva functionarei de la ANI care a constatat ca judecatoarea Camelia Bogdan nu a incalcat nicio dispozitie legala atunci cand a incasat bani de la un SRL contractat de partea civila MADR in timpul solutionarii dosarului ICA, potrivit luju.ro.

Depus la PJS1 in 23 noiembrie 2016, denuntul vizeaza pretinsa nelegalitate si netemeinicie a raportului de evaluare nr. 21350/G/II/20.05.2016, prin care Ioana Alina Gules Stanciu a stabilit ca nu exista niciun element de incalcare a legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor sau al conflictelor de interese in ceea ce o priveste pe judecatoarea Camelia Bogdan, de la Sectia a II-a penala a Curtii de Apel Bucuresti.

Dragnea, nervos pe jurnaliști: Eu vă răspund citind din SMS-uri

In fapt, la data de 20.05.2016, inspectorul de integritate din cadrul Agentiei Nationale de Integritate (in continuare ANI) dna. Ioana Alina Gules Stanciu a intocmit raportul de evaluare din aceeasi data, avand nr. 21350/G/II/20.05.2016, vizand imprejurarea nerespectarii regimului incompatiblitatilor si a existentei unui conflict de interese in ceea ce o priveste pe doamna judecator Camelia Bogdan.

Astfel, la data de 15.04.2016, ANI, in temeiul art. 12 alin. (1) si (2) lit. b) din Legea nr. 176/2010, s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca Bogdan Camelia, judecator la Curtea de Apel Bucuresti, nu a respectat regimul juridic al incompatibilitatilor prin aceea ca a detinut simultan calitatea de magistrat si de lector in cadrul programului de formare profesionala 'Implementarea si aplicarea viitoarei Politici Agricole Comune. Prevenirea fraudei si a coruptiei in vederea protejarii intereselor financiare ale UE', organizat in perioada 21.07 – 02.08.2014 in cadrul proiectului UMP – CESAR 'Furnizarea serviciilor de consultanta pentru organizarea cursurilor de instruire a personalului APIA' si al conflictului de interese, intrucat a predat ca lector in cadrul unui seminar de prevenire a fraudei si coruptiei functionarilor din cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura – structura care functioneaza in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, initiat de Unitatea de Management a Proiectului 'Completarea Sprijinului Financiar acordat de UE pentru Restructurarea Agriculturii in Romania' – unitate in subordinea aceluiasi minister, desi facea parte din completul de judecata 5A in dosarul nr. 25497/3/2012** avand ca parte civila Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Gest SCANDALOS: Mormântul părinților lui Cristian Tudor Popescu, VANDALIZAT

Prin acest raport s-a concluzionat in mod oficial de catre reprezentantul ANI ca, in urma evaluarii efectuate, in raport cu datele, informatiile si documentele aflate la dosarul lucrarii nu au fost identificate elemente de incalcare a legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor ca urmare a detinerii simultane calitatii de magistrat si a celei de lector in cadrul programului de formare profesionala 'Implementarea si aplicarea viitoarei Politici Agricole Comune. Prevenirea fraudei si a coruptiei in vederea protejarii intereselor financiare ale UE', organizat in perioada 21.07 – 02.08.2014 in cadrul proiectului UMP – CESAR 'Furnizarea serviciilor de consultanta pentru organizarea cursurilor de instruire a personalului APIA', precum si ca nu au fost identificate elemente de incalcare a legislatiei privind regimul juridic al conflictelor de interese in ceea ce priveste situatia evaluata ce consta in faptul ca aceasta a predat ca lector in cadrul unui seminar de prevenire a fraudei si coruptiei functionarilor din cadrul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura – structura care functioneaza in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, initiat de Unitatea de Management a Proiectului 'Completarea Sprijinului Financiar acordat de UE pentru Restructurarea Agriculturii in Romania' – unitate in subordinea aceluiasi minister, desi facea parte din completul de judecata 5A in dosarul nr. 25497/3/2012** avand ca parte civila Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Asadar, doamna inspector din cadrul ANI, Ioana Gules Stanciu, a dispus prin acest raport de evaluare clasarea lucrarii si comunicarea Raportului persoanei evaluate.”, se arată în denunțul depus la PJS1 împotriva inspectoarei ANI Ioana Alina Guleș Stanciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.