Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DENUNŢ la DNA: Ce a spus un deputat PSD despre Ghiţă

sebastian ghita ancheteonline.ro

Scăpat de reţinere şi arestare prin votul colegilor, Sebastian Ghiţă nu a reuşit să-i convingă pe toţi deputaţii. Unul dintre aceştia, membru PSD, le-a declarat procurorilor că Sebastian Ghiţă şi-ar fi şantajat colegii pentru ca aceştia să respingă cererile DNA de încuviinţare a reţinerii şi a arestării, precizându-le că în ziua votului Ghiţă "a contactat, personal, deputaţii de la toate formaţiunile".

"În ziua votului, Ghiţă Sebastian Aurelian a contactat, personal, deputaţii de la toate formaţiunile politice şi i-a rugat să nu voteze cererea, promiţându-le direct sau lăsându-le să se înţeleagă că atunci când au nevoie, uşa televiziunii RTV le este deschisă, având în vedere şi faptul că urmează două campanii electorale anul acesta. A fost de la sine înţeles că, în cazul unui vot în favoarea arestării observat, consecinţele erau dezastruoase pentru cel în cauză", a precizat parlamentarul cu identitate protejată în faţa procurorilor anticorupţie, potrivit Mediafax.

Deputatul l-a mai acuzat pe preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, că a permis filmarea procedurii de vot de la balcon, tocmai pentru a se putea urmări cine votează pentru arestarea lui Ghiţă, deşi în alte ocazii acest lucru a fost interzis.

Totodată, fostul coleg de partid al lui Sebastian Ghiță le-a mai spus procurorilor că îl cunoaşte personal pe acesta, precizând că "Ghiţă Sebastian Aurelian a avut în ultima perioadă şi are la acest moment atâta putere financiară şi relaţională încât deciziile lui au fost şi sunt respectate de conducerea Partidului Social Democrat şi mă refer aici, în principal la Victor Ponta şi Liviu Dragnea. Astfel, Ghiţă Sebastian Aurelian a putut să impună, în perioada mandatului lui Victor Ponta din aprilie 2012 până în noiembrie 2015, fără probleme, numirea, menţinerea sau revocarea în funcţii publice importante a unor persoane la nivel judeţean sau central. Această forţă a lui Ghiţă Sebastian Aurelian era şi este potenţată de deţinerea postului de televiziune România TV unde are posibilitatea să promoveze imaginea unor politiciei sau să-i distrugă", se mai arată în declaraţia dată în dosar, potrivit sursei citate.

Vezi şi: OFICIAL: DNA îi ia 10% din avere lui Ghiţă. Surse: Deputat PSD şantajat de Ghiţă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.