Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul Afacerilor Interne din Australia i-a acordat jucătorului român de cricket Florin Pavel viză de intrare în ţară

sbs.com.au
Viza australia

Departamentul Afacerilor Interne din Australia a revenit asupra deciziei de a nu-i acorda jucătorului român de cricket Florin Pavel viză de intrare în ţară, unde a fost invitat la un meci, informează theguardian.co.uk, potrivit news.ro.

"Departamentul Afacerilor Interne şi-a schimbat decizia şi mulţumesc pentru asta. Dar vreau să cred că numărul mare de oameni care m-au susţinut în ultimele zile au făcut asta posibil. Ei sunt armata mea şi familia mea. Îmi iau bâta de cricket şi vin cu primul avion în Australia", a scris sportivul pe Twitter.

Miercuri, Pavel anunţase că Australia nu i-a acordat viza de intrare în ţară.

Vara trecută, Florin Pavel, un jucător român de cricket care practică acest sport de doar opt ani, le-a atras atenţia specialiştilor acestui sport, dar şi mass-media internaţională, prin stilul său de joc deosebit.

El a fost remarcat după ce pe reţelele de socializare au fost publicate înregistrări video ale unor secvenţe din partide jucate Cluj Cricket Club în Liga Europeană (ECL) în Spania.

Declaraţia lui Florin după un meci a devenit rapid virală, iar complimentele au început să curgă.

Citește și: Florin Iordache: Nu ne este rușine cu Viorica Dăncilă! O să vedeți în turul doi ce figură frumoasă va face

”Poate că unii pot spune că aruncarea (bowling) mea nu este foarte frumoasă sau foarte eficientă, dar la sfârşitul zilei mie nu îmi pasă, pentru că eu iubesc jocul de cricket în întregul lui”, a spus Florin.

Printre cei impresionaţi de el s-au numărat şi conducătorii clubului australian Surrey Hills CC, care l-au invitat să dispute un meci.

După ce s-a anunţat că românul nu a primit viza, clubul australian din apropiere de Melbourne a precizat că nu renunţă la ideea de a-l aduce pe Florin Pavel să joace un meci le Antipozi.

"La acest club noi nu renunţăm. Reprogramăm pentru februarie, ca să avem timp suficient să obţinem o viză potrivită pentru el", a declarat preşedintele Mal Campbell.

Întrebat cu ce i-a atras Florin, Campbell a răspuns: "Doar prin valorile lui, prin dragostea lui pentru sport şi prin totala lui indiferenţă faţă de orice comentariu cu privire la abilităţile lui. Ne dorim ca acest sport să fie iubit de copii, aşa că ne-am gândit că el a fost un minunat ambasador prin acea abordare a jocului."

Campbell a spus că există o mare susţinere pentru vizita românului. El nu va fi remunerat pentru jocul său, doar i se vor achita transportul şi cazarea.

Comunitatea românească din zonă a fost invitată la meciul demosntrativ care va avea loc duminică, iar preşedintele clubului Surrey Hills CC a menţionat că este o bună ocazie de promovare atât a clubului, cât şi a lui Florin Pavel, un brand în creştere în opinia oficialului.

"Suntem absolut încântaţi că Departamentul Afacerilor Interne a fost atât de flexibil şi de rapid în a-şi schimba decizia. Făcând asta, ei au ajutat sportul, acesta fiind şi scopul vizitei românului", a declarat Campbell, după ce Florin Pavel a primit viza.

Jucătorul român, care va ajunge la Melbourne sâmbătă după-amiază, va participa şi la alte meciuri în Australia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.