Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul de Stat al SUA autorizează vânzarea de rachete către Coreea de Sud - Contract de 314 milioane de dolari

patriot, rachete

Departamentul de Stat al SUA a autorizat o posibilă vânzare de rachete antiaeriene către Coreea de Sud, pentru un contract în valoare de 314 milioane de dolari, a anunţat Pentagonul, pe fondul reapariţiei tensiunilor în Peninsula Coreeană, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Coreea de Sud, un aliat-cheie în Asia al Statelor Unite, a solicitat să achiziţioneze o cantitate de până la 94 de rachete SM-2, utilizate de nave împotriva ameninţărilor aeriene, împreună cu 12 sisteme de ghidare şi asistenţă tehnică, pentru un cost total de 313,9 milioane de dolari, a comunicat Agenţia de Cooperare în Domeniul Securităţii (DSCA) a SUA, pe site-ul său.

Agenţia, entitate a Pentagonului, a emis autorizarea, notificând joi Congresul cu privire la posibila vânzare.

Aceasta survine după ce Coreea de Nord a criticat recent achiziţiile de apărare ale Seulului din Statele Unite, printre care se află sosirea primului avion 'invizibil' F-35.

În contextul impasului în care se află negocierile de denuclearizare după eşecul celui de-al doilea summit americano-nord-coreean, desfăşurat în februarie la Hanoi, Phenianul şi-a continuat testele cu rachete în această lună.

Coreea de Sud are deja în dotare rachete SM-2 produse de Raytheon, dar construieşte mai multe distrugătoare care vor fi echipate cu rachete.

Separat, Japonia, un alt aliat-cheie al SUA în regiune, a primit autorizaţia de a achiziţiona, pentru 317 milioane de dolari, rachete aer-aer cu rază medie, a mai comunicat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.