Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul de Stat al SUA avertizează Rusia: Ce i-a transmis John Kerry lui Serghei Lavrov

damascus

Secretarul de stat american, John Kerry, l-a îndemnat din nou luni pe omologul său rus, Serghei Lavrov, să facă presiuni asupra regimului sirian, aliat al Moscovei, pentru a înceta bombardarea opoziţiei siriene, a făcut cunoscut Departamentul de Stat, scrie AFP. În cursul unei noi discuţii telefonice între cei doi miniştri, în timp ce John Kerry se află în Vietnam, şeful diplomaţiei americane i-a cerut ministrului rus "să preseze regimul pentru a înceta imediat loviturile aeriene împotriva forţelor de opoziţie şi civililor nevinovaţi la Alep şi în împrejurimile Damascului".

Statele Unite şi Rusia sunt iniţiatorii procesului diplomatic numit de la Viena şi prezidează Grupul internaţional de sprijin pentru Siria (ISSG) care s-a reunit săptămâna trecută în capitala Austriei, dar fără progrese notabile. Cele 20 de puteri internaţionale şi regionale din cadrul ISSG nu au reuşit, printre altele, să transforme fragila încetare a ostilităţilor din Siria, în vigoare în principiu de la 27 februarie, într-un armistiţiu durabil între regimul sirian şi grupările de opoziţie, conform Agerpres.

 

"Rusia are o responsabilitate deosebită să facă presiuni asupra regimului pentru a pune capăt atacurilor şi loviturilor sale care ucid civili, pentru a permite accesul imediat al ajutoarelor (umanitare), pentru a respecta pe deplin încetarea ostilităţilor", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Mark Toner.

 

Bazându-se pe Moscova pentru ca aceasta să oprească operaţiunile Damascului, Washingtonul intenţionează să ofere o "şansă de succes discuţiilor politice" dintre beligeranţi, a reamintit Departamentul de Stat.

 

Negocierile indirecte dintre regimul sirian şi opoziţie, organizate în trei runde la Geneva sub egida ONU, s-au încheiat din lipsă de progrese, iar ISSG nu are niciun termen pentru reluarea acestora, mai scrie AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.