Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul de Stat al SUA: Washingtonul şi Parisul îndeamnă la 'evitarea unei escaladări în Liban şi în Iran'

adevarul.ro
orientul mijlociu

Departamentul de Stat al SUA: Washingtonul şi Parisul îndeamnă la 'evitarea unei escaladări în Liban şi în Iran'

Secretarul de stat american, Antony Blinken, şi şefa diplomaţiei franceze, Catherine Colonna, au discutat miercuri despre măsuri menite să ducă la "evitarea unei escaladări în Liban şi în Iran" în urma atacurilor din ultimele zile în cele două ţări din Orientul Mijlociu, a comunicat joi Departamentul de Stat al SUA, potrivit AFP, relatează Agerpres.

Cei doi miniştri au făcut un schimb telefonic de opinii despre "importanţa măsurilor vizând să prevină extinderea conflictului din (Fâşia) Gaza, între care măsuri de reducere a tensiunilor în Cisiordania şi de prevenire a escaladării în Liban şi în Iran", potrivit unui comunicat al purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Antony Blinken urmează să plece joi seara într-un nou turneu în Orientul Mijlociu, care include şi o etapă planificată în Israel, într-un moment în care sunt în creştere temerile privind o escaladare regională a războiului din Fâşia Gaza între Israel şi Hamas.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut marţi Israelului să "evite orice atitudine de escaladare în special în Liban", după ce nr.2 al Hamas, Saleh al-Arouri, a fost ucis într-un atac atribuit Israelului, într-o suburbie a Beirutului.

Un responsabil american din domeniul apărării a declarat miercuri seara că Israelul se află în spatele acestui atac. Atacul a fost în cele din urmă revendicat de Statul Islamic.

O dublă explozie a făcut 84 de morţi miercuri în Iran în apropierea mormântului generalului Qassem Soleimani, fostul arhitect al operaţiunilor iraniene în Orientul Mijlociu, în ziua în care Iranul a comemorat patru ani de la moartea sa, ceea ce a accentuat şi mai mult tensiunile regionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.