Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul de Stat american a publicat raportul anual privind drepturile omului

negrescu.ro
drepturile omului

Departamentul de Stat american a publicat miercuri raportul anual privind situaţia drepturilor omului în lume. Referitor la România, documentul consemnează că printre problemele semnificative în 2019 s-au numărat violenţele poliţiei împotriva romilor, corupţia endemică a oficialităţilor, tolerarea de către autorităţile judiciare a violenţei împotriva femeilor şi fetelor, precum şi abuzurile împotriva persoanelor instituţionalizate cu dizabilităţi.

Raportul disponibil la adresa de internet https://www.state.gov/reports/2019-country-reports-on-human-rights-practices/ acoperă drepturile civile, politice şi de muncă recunoscute internaţional, conform Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului şi altor acorduri internaţionale. Departamentul de Stat întocmeşte rapoarte privind toate ţările care beneficiază de asistenţă americană şi toate statele membre ale Organizaţiei Naţiunilor Unite. Rapoartele sunt înaintate Congresului SUA, în conformitate cu Legea Asistenţei pentru Străinătate din 1961 şi cu Legea Comerţului din 1974, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Ce rușine! În plină criză pe coronavirus, Guvernul PNL, proiect de ordin pentru uciderea a peste 14.000 de femele și pui de căprioare

În comentariile făcute la prezentarea raportului, secretarul de stat Mike Pompeo a afirmat că departamentul pe care îl conduce şi diplomaţii americani 'stabilesc permanent regula de aur' în privinţa drepturilor omului, iar anul acesta nu face excepţie. El a dat câteva exemple referitoare la China, Iran, Venezuela şi Cuba.

Partidul Comunist Chinez (PCC) utilizează supravegherea cu ajutorul tehnologiei avansate pentru a monitoriza disidenţii potenţiali şi închide în lagăre minorităţile religioase, a arătat Pompeo, repetând aprecierea că istoricul PCC în Xianjing este 'ruşinea secolului'. Jurnaliştii care încearcă să dezvăluie problemele sunt intimidaţi, iar chinezilor care vor un viitor mai bun li se răspunde cu violenţe.

Citește și: Rareș Bogdan se rupe! Ieșire-fulger: ‘Inadmisibil’

În Venezuela, regimul condus de Nicolas Maduro comite zilnic abuzuri; în Cuba, se folosesc acuzaţii false pentru intimidarea arbitrară a cetăţenilor vinovaţi doar de criticarea politicilor care au dus la înapoierea ţării timp de 61 de ani, a mai acuzat secretarul de stat.

'Ne rugăm să vină o zi când cubanezii, venezuelenii, chinezii, iranienii şi toate popoarele vor putea vorbi şi se vor putea aduna liber, fără a se teme de propriile guverne', a mai spus Pompeo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.