Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul de Stat american aprobă vânzări de armament de 500 de milioane de dolari pentru Arabia Saudită

armament

Departamentul de Stat american a aprobat miercuri mai multe vânzări de armament către Arabia Saudită; valoarea tranzacţiilor este estimată la 500 de milioane de dolari, potrivit agenţiei Xinhua.

Agenţia de Cooperare pentru Securitatea Apărării din cadrul Pentagonului a publicat un anunţ privind notificarea Congresului despre tranzacţie. Documentul precizează că Arabia Saudită a solicitat să achiziţioneze participarea, asistenţa tehnică şi sprijinul în programele Patriot Legacy Field Surveillance (FSP, monitorizarea pe teren a echipamentelor istorice Patriot), Patriot Advanced Capability 3 (PAC-3, capacităţi Patriot avansate) şi Patriot Engineering Service Program (ESP, programul de servicii tehnice Patriot). Lista de achiziţii mai cuprinde componente de schimb şi servicii de reparaţii pentru sistemele de rachete Patriot şi Hawk, anunță Agerpres.

Principalele firme implicate sunt Lockheed Martin, Bethesda şi MD pentru FSP, respectiv Raytheon, Andover şi MA pentru ESP.

Agenţia de Cooperare pentru Securitatea Apărării apreciază că prin continuarea sprijinului actual, vânzările urmează să contribuie la ameliorarea securităţii Arabiei Saudite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.