Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul Justiției din SUA dezactivează o rețea de spionaj informatic rusesc

euronews.com
spionaj rusia

Departamentul Justiţiei din Statele Unite a anunţat joi că a dezactivat o reţea de spionaj informatic rusesc, transmite Reuters.

"A doua oară în două luni, am împiedicat hackeri susţinuţi de stat să lanseze atacuri informatice sub acoperirea unor routere compromise din SUA", a declarat Lisa Monaco, adjunctă a procurorului general, potrivit Agerpres.

Departamentul a comunicat că o operaţiune autorizată de instanţă a neutralizat în ianuarie o reţea de sute de routere de la firme mici sau utilizate pentru telemuncă, aflate sub controlul spionajului rusesc şi utilizate "pentru a ascunde şi a permite în alte moduri diverse infracţiuni".

"În acest caz, serviciile de informaţii ruse s-au adresat unor grupuri de infractori pentru a obţine ajutor împotriva unor routere de la domiciliu sau de la firme, însă Departamentul Justiţiei a dezactivat schema", a adăugat procurorul general Merrick Garland.

El a susţinut că instituţia pe care o conduce îşi accelerează eforturile de perturbare a campaniilor informatice ale guvernului de la Moscova împotriva Statelor Unite şi a partenerilor lor, inclusiv Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.