Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă organizează activităţi interactive pentru a atrage atenţia asupra importanţei unui stil de viaţă sustenabil

http://romania-durabila.gov.ro/
Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă DDD

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă (DDD) din cadrul Guvernului organizează, în perioada 18 - 23 septembrie, o serie de activităţi interactive menite să atragă atenţia asupra importanţei unui stil de viaţă sustenabil.

"Dăm startul Săptămânii Europene de Dezvoltare Durabilă 2021 în România, alăturându-ne demersului european. Suntem, ca în fiecare an, plini de entuziasm şi foarte motivaţi să promovăm şi mai intens activităţile, proiectele şi evenimentele cu şi pentru dezvoltarea durabilă. România are potenţial de a fi premiantă în acest domeniu. Săptămâna aceasta vom vedea cu toţi puterea parteneriatelor, a dialogului şi a colaborării deschise şi transparente între toţi membrii societăţii, mai ales atunci când au un scop comun: să facem mai mult pentru noi şi generaţiile care urmează. 2030 începe acum, vă invităm alături de noi!", a declarat Laszlo Borbely, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, potrivit unui comunicat de presă transmis vineri.

Sâmbătă şi duminică, în Bucureşti, în Splaiul Unirii, între orele 11,00 - 20,00, se vor derula o serie de evenimente în cadrul Festivalului Dâmboviţa Delivery. Se va deschide Pavilionul "România Durabilă", iar la Roata Dezvoltării Durabile participanţii îşi pot arăta cunoştinţele, cei mai activi urmând să primească premii.

În parteneriat cu Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23, pe Dâmboviţa şi pe malul său, în zona în care se află Comunitatea creativă Nod Makerspace vor fi organizate plimbări pe apă cu canotca şi cu SUP, ateliere de construcţie de machete de bărci, proiecţii de filme educaţionale şi jocuri, o consultare publică privind rolul râului într-o comunitate, dezbaterea în aer liber "Dâmboviţa Smart River. Râul în oraş" şi vizite la expozanţii prezenţi.

În cadrul Pavilionului DDD, între orele 15,00 - 20,00, Asociaţia pentru Educaţie, Dezvoltare şi Implicarea Tineretului (EDIT) organizează, cu sprijinul Academiei Titi Aur, Poliţiei Române şi Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, ore de educaţie rutieră şi cursuri de prim ajutor.

Luni, la ora 12,00, la Nod Makerspace, Splaiul Unirii 160, va avea loc conferinţa "Educaţie pentru Dezvoltare Durabilă", cu ateliere de economie circulară, educaţie pentru adulţi şi educaţie pentru prevenirea risipei alimentare, potrivit Agerpres.ro.

Marţi, la ora 10,00, este programată la Marcom Hub, un studio de experienţe high-tech, conferinţa cu tema "Anul internaţional al fructelor şi legumelor".

Miercuri, la ora 10,00, la sediul Guvernului, se va desfăşura conferinţa de a lansare programului "România în siguranţă".

Joi, între orele 10,00 - 18,00, cinci dintre cele mai active organizaţii de tineret UnYouthRomania, Forumul Tinerilor din România, Uniunea Studenţilor din România, Liga Studenţilor Români din Străinătate, FASMR vor desfăşura activităţi de promovare a celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă la Nod Markerspace.

Tot joi, la Sfântu Gheorghe, debutează seria de evenimente "Incubatoare de afaceri sustenabile".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.