Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, mesaj de 1 decembrie: 'La mulţi ani tuturor celor care trăiesc cu România în suflet!'

mprp.gov.ro
logo Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

La mulţi ani tuturor celor care trăiesc cu România în suflet, a transmis joi secretarul de stat Gheorghe Cârciu, şeful Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

"Sărbătorim astăzi, 1 decembrie, Ziua Naţională a României, iar imnul nostru naţional se va auzi peste tot în lume, acolo unde românii au ales să muncească, să trăiască şi să studieze. În aceste momente pline de emoţie, ne îndreptăm gândurile spre cei care au luptat să rămânem uniţi şi care ne-au transmis o misiune importantă, aceea de a ne proteja drepturile şi libertăţile câştigate şi de a ne reprezenta ţara cu mândrie. La mulţi ani tuturor celor care trăiesc cu România în suflet! Să fim mai buni şi mai puternici în fiecare zi, pe măsura moştenirii lăsate de strămoşii noştri şi a aşteptărilor urmaşilor noştri", afirmă secretarul de stat, în mesajul postat joi pe pagina de Facebook a DRP.

El le mulţumeşte românilor care ajută comunităţile din diaspora.

"Am parcurs împreună, în acest an dificil, paşi importanţi pentru susţinerea românilor din afara graniţelor ţării. La nivelul Departamentului, am lansat o serie de programe de sprijin, finanţări nerambursabile şi granturi, în vederea promovării identităţii etnice, culturale, religioase şi lingvistice a românilor din vecinătate şi din diaspora, precum şi pentru consolidarea legăturilor dintre România şi comunităţile româneşti din străinătate. Pentru perioada următoare, ne propunem să dezvoltăm un număr şi mai mare de proiecte care să valorifice potenţialul românilor de pretutindeni şi prin care să reconectăm cu patria mamă cât mai mulţi copii şi tineri prin intermediul taberelor ARC. La mulţi ani în pace, credinţă şi armonie", mai scrie şeful DRP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.