Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul Trezoreriei din SUA a eliminat China de pe lista țărilor acuzate de manipulare valutară

www.timeanddate.com
steag SUA

Departamentul Trezoreriei din SUA a anunțat că a eliminat China de pe lista țărilor acuzate de manipulare valutară, cu doar câteva zile înainte ca Washingtonul și Beijingul să semneze un acord comercial inițial, relatează site-ul agenției de știri Dpa, potrivit Mediafax.

În luna august, Administraţia SUA a stabilit că Beijingul manipulează valoarea monedei sale naţionale, yuan, fiind pentru prima oară după anul 1994 când Washingtonul aplică această etichetă Chinei.

"China și-a asumat angajamente executorii de a se abține de la devalorizare concurențială, promovând în același timp transparență și responsabilitate", a afirmat secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, potrivit unui comunicat dat publicității luni.

Citește și: Se schimbă vremea: când vor începe ninsorile și înghețul

După aproape doi ani de tensiuni în plan comercial, China și SUA ar urma să semneze miercuri un acord comercial inițial.

În urma eliminării Chinei, pe lista Washingtonului privind manipularea valutară nu mai figurează nicio țară.

În mai multe rânduri, preşedintele american Donald Trump a acuzat China şi Uniunea Europeană că sunt implicate într-un "joc major de manipulare monetară" pentru a concura cu Statele Unite, adăugând că Washingtonul ar trebui să facă acelaşi lucru.

O valoare mai scăzută a dolarului ar stimula exporturile americane, însă ar putea determina investitorii străini, care finanțează datoria federală, să renunţe la investiţiile în SUA din cauza deprecierii monedei americane, întrucât acest lucru le-ar diminua profiturile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.