Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Depomureş şi Depogaz vor investi 192 milioane euro în creşterea capacităţii de înmagazinare subterană a gazelor naturale

Transgaz
gazoduct Iasi Ungheni

Depomureş şi Depogaz vor investi 192 milioane euro în creşterea capacităţii de înmagazinare subterană a gazelor naturale pentru două depozite naţionale, aflate în Târgu-Mureş şi Sărmăşel, proiecte aprobate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), potrivit news.ro.

"Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei a aprobat creşterea capacităţii de înmagazinare subterană a gazelor naturale pentru două depozite naţionale, situate în Târgu-Mureş şi Sărmăşel. Cei doi operatori ai sistemelor de înmagazinare a gazelor naturale din România, Depomureş şi Depogaz, au solicitat ANRE aprobarea demarării proiectelor de extindere a depozitelor menţionate, care sunt în acelaşi timp Proiecte de Interes Comun la nivelul Uniunii Europene, în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 347/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului", a informat marţi ANRE.

Citește și: Se solicită retragerea cetățeniei române deținute de premierul Republicii Moldova: Sunt inadmisibile și lipsite de respect

Aceste proiecte modernizează depozitele existente prin majorarea capacităţii de înmagazinare subterană în cazul Depomureş (depozitul Târgu-Mureş) de la 200 milioane metri cubi/ciclu la 300 milioane mc/ciclu şi în cazul Depogaz (depozitul Sărmăşel) de la 900 milioane mc/ciclu la 1,55 miliarde mc/ciclu, respectiv prin creşterea debitelor de injecţie şi de extracţie a gazelor în şi din depozite.

Astfel, capacitatea totală de înmagazinare subterană de gaze naturale a României va creşte de la 3,07 miliarde metri cubi la 3,82 miliarde mc.

"Valoarea totală a proiectelor de investiţii este de circa 192 milioane euro. Din această valoare, cei doi iniţiatori de proiecte au dreptul şi intenţionează să aplice pentru obţinerea unor finanţări nerambursabile sub formă de granturi pentru lucrări de circa 80 milioane euro prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility - CEF), implementat în baza Regulamentului (UE) nr.1316/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului", mai arată autoritatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.