Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Depozitele de gaze ale Europei sunt pline în proporție de aproape 97,9%, depășind cu mult obiectivele stabilite

http://caspianbarrel.org
gaze europa

Depozitele de gaze naturale din Europa au atins luni un maxim istoric, protejând țările europene de prețurile ridicate la care au asistat anul trecut, informează aa.com.tr

Rezervele de gaze din Uniunea Europeană și Marea Britanie s-au ridicat la 1.114 terawați-oră (TWh), depășind precedentul record din 27 octombrie 2019, când au ajuns la 1.102 TWh, potrivit datelor asociației europene a operatorilor de gaze, Gas Infrastructure Europe (GIE).

Instalațiile europene de stocare subterană a gazelor (UGS) sunt acum pline în proporție de 97,89%, depășind cu mult obiectivul UE de 90% până la 1 noiembrie.

Națiunile UE, care utilizează anual aproximativ 400 de miliarde de metri cubi de gaz, au o capacitate de stocare a gazelor naturale de 110 miliarde de metri cubi.

Înainte de războiul ruso-ucrainean, 40% din gazele naturale consumate în națiunile UE proveneau din Rusia. Cu toate acestea, odată cu izbucnirea războiului, exporturile de gaze naturale rusești către UE au scăzut semnificativ.

Țările UE au elaborat cadre juridice care impuneau umplerea instalațiilor subterane de stocare a gazelor naturale înainte de lunile de iarnă, din cauza conflictului dintre Rusia și Ucraina.

Optsprezece din cele 27 de state membre ale UE au instalații de stocare a gazelor naturale. Germania, economia dominantă a Europei, are cea mai mare capacitate de stocare a gazelor naturale, totalizând 25,1 miliarde de metri cubi.

Această țară este urmată de Italia, cu 20,2 miliarde de metri cubi, Olanda, cu 14,7 miliarde de metri cubi, Franța, cu 13,2 miliarde de metri cubi, Austria, cu 9,8 miliarde de metri cubi, și Ungaria, cu 6,9 miliarde de metri cubi.

Există, de asemenea, unele capacități de stocare a gazelor naturale în Belgia, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Spania, Croația, Polonia și România.

În prezent, România și Spania au atins capacitatea maximă de stocare, în timp ce Portugalia și Polonia au ajuns la 99%, iar Slovacia, Germania și Republica Cehă au o capacitate de 98%.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.