Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deptutaul PSD Cristina Elena Dinu transmite la mulţi ani asistenţilor medicali din județul Giurgiu și din toată țara

arhiva personala
Elena Dinu

Deptutaul PSD Cristina Elena Dinu transmite La Mulţi Ani asistenţilor medicali din județul Giurgiu și din toată țara!

Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali, creat la sfârşitul secolului al XIX – lea, mai exact în anul 1899, a decretat ca ziua de naştere a lui Florence Nightingale, 12 mai, să devină Ziua Internaţională a asistenţilor medicali din întreaga lume.

Florence Nightingale a fost precursoarea serviciului sanitar modern. Ea a deschis prima școală pentru asistentele medicale pe lângă Spitalul „Saint Thomas” din Londra (1860), realizând primul pas în pregătirea profesională și instituțională a asistentelor medicale, până atunci acestea fiind considerate persoane nepregătite, care îndeplineau munci umilitoare.

Datorită ambiţiei şi devotamentului de care a dat dovadă Florence Nightingale, spitalele secolului al XIX-lea s-au transformat în instituţii de tratament adecvate, dotate din punct de vedere sanitar şi cu personal de specialitate.

În ultimii ani, asistenților medicali din România le-au fost recunoscute meritele avute în asigurarea unor servicii medicale de calitate, prin majorări salariale consistente, decise încă din anul 2017, odată cu Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, inițiată de PSD. Creșterea veniturilor asistenților medicali a fost un pas uriaș în menținerea profesioniștilor din domeniu în țară, fiind eliminat astfel mirajul plecării în străinătate pentru bani mai mulți. La ceas aniversar, urez asistenților medicali din județul Giurgiu și din unitățile medico-sanitare din țară multă putere de muncă, curaj, răbdare şi sănătate.

La Mulți Ani!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.