Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputații au interzis afișarea stradală a promoțiilor la jocuri de noroc

Inquam Photos / Octav Ganea
plen parlament camera deputatilor

Camerei Deputaților a votat, miercuri, un proiect de lege care interzice afișarea în public a cadourilor oferite la jocurile de noroc. Inițiativa mai prevede că toate câştigurile neridicate de participanţii la jocurile de noroc organizate de Loteria Română devin venituri ale instituției, scrie Mediafax.

„Se interzice afișarea în exteriorul locațiilor de jocuri de noroc a valorilor sau bunurilor acordate prin bonusuri, promoții sau «jack-pot»-uri reale sau simulate”, prevede un articol nou introdus de deputați în Legea privind adoptarea OUG 42/2015 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul jocurilor de noroc.

Potrivit inițiatorilor, modificarea urmărește „protecția consumatorilor din domeniu, în sensul în care prin afișarea in exteriorul locațiilor a unor promoții reale sau simulate, jucătorilor li se induce
senzația ca pot câștiga mult mai mult la unii operatori, ceea ce duce la practici de încurajare a jocului”.

De asemenea, aceste practici au fost considerate ca fiind neuniforme și reprezintă „situații care pot da naștere la aspecte de neconcurențialitate intre operatori”.

Proiectul de lege adoptat în Camera Deputaților mai prevede că toate câştigurile neridicate de participanţii la jocurile de noroc organizate de Loteria Română se constituie în venituri ale Loteriei Române.

Camera Deputaților este for decizional în acest caz, urmând ca legea să ajungă pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.