Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputații îl SFIDEAZĂ pe Iohannis: Ce s-a întâmplat în ultima ședință secretă

camera deputatilor

Comisia de Învățământ a Camerei Deputaților a scos Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) din procesul de analiză și soluționare a posibilelor cazuri de plagiat.

Comisia de Învăţământ a Camerei Deputaţilor a votat cu 11 de voturi "pentru" şi 7 abţineri (PNL) ordonanţa de urgenţă nr 4/2016 prin care se modifică semnificativ modul în care sunt analizate tezele de doctorat suspectate de plagiat, fără a aduce clarificările cerute de preşedintele Klaus Iohannis. Singura completare admisă a fost cea potrivit căreia teza unui doctorand a cărui lucrare se află în atenția CNATDCU, din diverse motive, rămâne în examinare la această instituție.

Președintele României, Klaus Iohannis, solicitase, în mai, reexaminarea legii de aprobare a unei ordonanțe de urgență ce modifica legea educației și care stipula acest aspect, dar deputații au ignorat marți cererea, scrie România Liberă.

Ordonanța prin care se modifica Legea Educației Nationale din 2011 își propunea să instituie norme noi referitoare la organizarea școlilor doctorale, evaluarea activității acestora, acordarea și retragerea titlului de doctor, renunțarea la titlul de doctor, modalitățile de acordare a atestatului de abilitare și sanctiuni în materie. A fost elaborată în luna martie a anului 2016, dar a fost drastic modificată atât la Senat, cât și la Camera Deputaților, iar legea de aprobare a sa a primit votul final la 9 mai.

Zi GREA: Petre Tobă, la mâna lui Iohannis

Bâlbâială la Ministerul Finanțelor. Fost șef ANAF lansează acuzații: Cioloş nu putea să nu ştie

"Am asistat la un nou joc de glezne făcut de PSD alături de aliații săi. Președintele ohannis a retrimis la reexaminare legea ca urmare a unor modificări făcute în Comisia de învățământ de la Senat și unde tot sensul legii privind urmărirea procesului de acordare a titlului de doctor a fost deturnat sub pretextul consolidării autonomiei universitare. Atăzi, la Comisia de Învățământ de la Camera Depuaților, majoritatea membrilor au procedat  așa: s-au făcut că acceptă retrimirea președintelui, că analizează articol cu articol dar în final au venit doar cu două completări. Una de formă neimportantă, iar alta corectă venită din partea unui deputat UDMR. Deputații au acceptat cerera de reexaminare dar nu au modificat nimic pe fond. A rămas formula agreată de doamna senator Ecaterina Andronescu și de către Consiliul Rectorilor", a precizat pentru România liberă Raluca Turcan, deputat PNL, membru în Comisia pentru Învățământ.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.