Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat comunist, critici dure la adresa colegilor care au venit cu copiii în plen: C - cinism. Pentru a strânge lacrimile și admirația cetățenilor

stiri.md
parlament chisinau copii

Deputatul BCS Bogdan Țîrdea a criticat dur decizia deputaților PAS de a aduce copii la ședința Parlamentului de la Chișinău.

„C - cinism. Pentru a strânge lacrimile și admirația cetățenilor, PAS a adus în Parlament mai multe femei cu copii mici, inclusiv sugari. Și asta în plină pandemie, cu 2 mii cazuri pe zi și zeci de morți. Toate acestea pentru a-și vota proiectul care va permite agenților economici să amenajeze spații de îngrijire a copiilor în cadrul companiei”, a scris Țîrdea, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

„Dar ei și așa au majoritate. BCS a fost pentru votarea acestui proiect de la început. Pentru ce acest show, de ce să supui riscului femeile și copii? Domnilor, ați înnebunit? Aveți un gram de conștiință și compasiune?”, a scris Țîrdea pe Telegram.

Și Alexandr Muravschi a criticat dur decizia celor de la PAS. În opinia sa, acțiunea poate și numită și o „clounadă”.

„Cu totul au înnebunit galbenii sectanți. În Parlament are loc ședință. La tribună se află Dan Perciun. Acesta prezintă proiectul, iar pentru sprijin au adus în sală mai mulți părinți cu copii, chiar și bebeluși. Nu este destul că i-au supus riscului, pe timp de pandemie, dar acțiunea în sine este o farsă tragică, poate chiar și clounadă. Acum ne putem aștepta ca atunci când discutăm problema îmbunătățirii serviciilor medicale, în sală să fie aduși pacienți după operații, iar când discutăm despre sprijinul pentru agricultură, putem aștepta fermieri cu vaci și capre. Idiotism total”, a scris acesta pe Facebook.

Agenții economici vor avea dreptul să amenajeze spații de îngrijire a copiilor în cadrul companiei. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în prima lectură. Unii angajați ai Secretariatului Parlamentului și unii deputați, proaspăt deveniți părinți, au venit cu picii la ședință. Opoziția a cerut să fie grăbit procesul de vot pentru a lăsa copiii să plece mai repede. „Văd în sală mai multe mămici, tătici, Omicron nu s-a terminat, cvorum avem, hai să le lăsăm să plece acasă, cred că trebuie să avem grijă de generația tânără, nu știu pentru ce sunt aici”, a spus Greceanîi. În replică, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a menționat că au discutat acest aspect la ședința Biroului și aștepta și Greceanîi să vină cu nepoții la ședință. „Niciodată nu voi face asta”, a replicat deputata BCS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.