Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat de Diaspora, replica acida pentru Zgonea: Sa ii menajam fortele intelectuale

zgonea

Purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora, deputatul Ovidiu Raeţchi, a reacţionat marti la propunerea PSD ca AEP sa formuleze un proiect de lege pentru votul prin corespondenta, in baza principiilor ce ar urma sa fie formulate de Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor.

"E bine să menajăm forţele intelectuale ale domnului Zgonea şi să ne grăbim", precizeaza Raetchi, subliniand ca proiectul PNL este exact ceea ce Diaspora isi doreste.

"În fapt, suntem martorii unui nou pretext găsit de PSD pentru a amâna votul prin corespondenţă: elaborarea unor «principii». Ţin să-i reamintesc lui Liviu Dragnea că nu doar «principiile», ci toate normele, există deja în proiectul pe care PNL l-a depus de luni bune şi pe care majoritatea parlamentară l-a ignorat. Probabil pentru ca proiectul să aibă în final semnătura PSD. N-ar fi nicio problemă dacă ar reuşi să aplice această măsură în timp util pentru alegerile viitoare. Orice efort intelectual ar face domnul Zgonea, oricât şi-ar risipi generos agerimea, el nu poate suplini cele două luni de discuţii cu Diaspora în care am învăţat exact cum trebuie să arate votul la distanţă", a mai precizat Raetchi, intr-un comunicat de presa.

Deputatul a amintit că până acum, PSD a deţinut şi deţine portofoliul Diasporei fără rezultate notabile în acest domeniu.

"Daca era preocupat de tema Diasporei, PSD trebuia să facă încă din 2011 un lucru simplu, mai ales că a deţinut şi deţine conducerea ministerului Românilor de Pretutindeni: să elaboreze, să negocieze, să dezbată, să voteze un proiect de lege pe această temă. Timpul este scurt şi legea trebuie adoptată cu cel puţin un an înainte de data alegerilor, pentru a putea fi aplicată, potrivit unei decizii a Comisiei de la Veneţia şi a Curţii Constituţionale. Cunoaştem tehnicile de tergiversare din Parlament, cât şi faptul că prin bunăvoinţa PSD, un proiect de lege poate fi uitat prin sertare luni de zile, aşa cum s-a întâmplat cu respingerea legii amnistiei şi graţierii. Apoi, eventual şi atacat la CCR, doar pentru a amâna aplicarea votului prin corespondenţă pentru alegerile parlamentare din 2020 sau, în cel mai fericit caz, pentru cele prezidenţiale din 2019. Apelul nostru este clar: discutarea votului prin corespondenţă trebuie să înceapă de la proiectul depus de PNL. Suntem evident, deschişi unor discuţii cu AEP şi cu Valeriu Zgonea”, conchide Raetchi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.