Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat, despre ILEGALITATEA arestării Elenei Udrea: Avocatul are dreptate

udrea catuse iccj

Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, a prezentat marţi dimineaţa un argument împotriva arestării Elenei Udrea în Dosarul Galei Bute. Potrivit acestuia, votul de încuviinţare din Camera Deputaţilor ar fi ilegale pentru că a existat o majoritate simplă (50% plus 1 din numărul celor prezenţi), nu una calificată (50% plus 1 din numărul total al deputaţilor).

Vezi şi: Avocatul Elenei Udrea: Încuviinţarea arestării, ILEGALĂ

Argumentul lui Marius Striblea este susţinut de deputatul Daniel Fenechiu, el însuşi un avocat cu experienţă. Acesta a afirmat, la B1 TV, că legea 96/2006, privind statulul deputaţilor şi al senatorilor, prevende o majoritate calificată în privinţa cererilor de arestare. Totuşi, acest argument ar mai fi fost invocat fără rezultate în cel puţin alte două cazuri. În plus, decizia Camerei Deputaţilor a fost deja publicată în Monitorul Oficial şi nu există o procedură de contestare.

DNA a cerut încuviințarea urmăririi penale și arestarea preventivă pentru săvârșirea de către Elena Udrea a trei infracțiuni de luare de mită, în perioada în care aceasta avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului. Solicitarea DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea în același caz a fost aprobată de deputați cu 170 de voturi ''pentru'' și 118 ''împotrivă''.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.