Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat din partidul lui Putin: 'Președintele lansează cu blândețe procesul de unificare a Rusiei cu Ucraina'

rusia/urss

Putin lansează „cu blândețe” procesul de unificare a Rusiei și Ucrainei, a declarat deputatul partidului „Rusia Unită” Evgheni Fedorov.

Luni, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care permite tuturor cetățenilor ucraineni să obțină pașapoarte rusești într-o manieră simplificată.  Fedorov consideră că decretul se referă la lansarea procesului de restabilire a unei statalități unificate cu Ucraina.

"Aceasta a fost încălcată ilegal în 1991 și, în consecință, președintele lansează cu blândețe procesul de restabilire a unui stat unificat. Pentru că este clar că nu numai Herson, Zaporojie, Donețk, Lugansk, înainte de asta Crimeea, dar și alte teritorii... Odesa nu este un oraș rusesc sau Kiev, de exemplu? Prin urmare, se lansează un proces istoric inevitabil", a remarcat el.

Parlamentarul consideră că, în timp, toți locuitorii Ucrainei vor dori să obțină pașaportul rusesc într-o manieră simplificată. De asemenea, el a menționat că imediat după obținerea cetățeniei ruse, persoanele în vârstă au dreptul să primească o pensie rusă. Prestațiile sociale vor fi primite de toate categoriile de cetățeni care au dreptul la ele în conformitate cu legile Federației Ruse. Vor exista bani pentru acest lucru, a mai afirmat Fedorov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.