Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL calmează primarii: Guvernul nu va lăsa fără bani localităţile cu probleme financiare

pnl orban

Guvernul PNL va aborda cu maximă responsabilitate problemele financiare ale administraţiei locale, iar rectificarea bugetară pe care Guvernul o va face în perioada următoare va asigura necesarul de finanţare pentru localităţile aflate în impas financiar, nu numai pentru cele 43 de localităţi care, în momentul de faţă, nu mai au bani nici pentru plata salariilor, a transmis joi deputatul PNL Angelica Fădor.

„Mai mult, există mari probleme cu plata indemnizaţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi, indemnizaţii care au fost transferate de fostul Guvern PSD către instituţiile de la nivel local fără să fie alocate şi resursele financiare. Practic, fosta guvernare, din cauza cheltuielilor nejustificate făcute în ultimii trei ani, a vrut să scape de plata acestor indemnizaţii, afectând nepermis o categorie socială foarte vulnerabilă. Menţionez că- şi în acest caz- PSD nu a respectat chiar propriul program de guvernare care prevedea clar “susţinerea integrală de la bugetul de stat a sistemului de protecţie a copilului şi a persoanelor cu dizabilităţi”.

Salut decizia premierului Ludovic Orban de a se întâlni cu reprezentanţii Asociaţiei Oraşelor din România pentru a găsi soluţiile de ieşire din impas. În paralel cu rectificarea bugetară, Guvernul PNL pregăteşte şi Legea bugetului pentru anul viitor, astfel încât instituţiile de la nivel local să evite pericolul intrării în incapacitate de plată”, a mai spus deputatul liberal Angelica Fădor.

Vezi si: Cum joacă Pro România și ALDE în turul 2 al alegerilor prezidențiale / SURSE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.