Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL denunță un 'circ mediatic' pus la cale de Ludovic Orban și Violeta Alexandru în cazul Emilia Șercan

violeta alexandru ludovic orban pnl

Deputatul PNL Dan Sorin Moldovan vine cu precizări după ce, marți, în ședința Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale din Parlament, Ludovic Orban și Violeta Alexandru au organizat un "circ mediatic" în cazul jurnalistei Emilia Șercan.

"Consider că este necesar să lămurim spectacolul pus în scenă astăzi de Ludovic Orban şi Violeta Alexandru prin intermediul şedinţei Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale.

Folosindu-se de pretextul unei discuţii referitoare la semnalările din spaţiul public cu privire la posibile încălcări ale vieţii private şi ameninţări la adresa doamnei jurnalist Emilia Șercan, cei doi ”apărători ai drepturilor omului” s-au folosit de platforma parlamentară pentru a relua o luptă deja pierdută.

Cum foarte bine a subliniat chiar doamna Șercan, teza de doctorat a domnului Ciucă a fost mai dezbătută decât cazul domniei sale, şedinţa comisiei transformându-se într-un circ mediatic, pus la cale de Ludovic Orban şi Violeta Alexandru, pentru a reapărea în spaţiul public cu un subiect de interes.

În ceea ce priveşte structurile din Ministerul Afacerilor Interne, România şi Ministerul Apărării Naţionale, România, care prin natura activităţii lor sunt supuse controlului parlamentar specializat al Comisiilor pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, atunci când răspund invitaţiilor altor structuri parlamentare, o fac având în vedere propria competenţă de a se pronunţa în respectivele situaţii.

Trebuie să înţelegem că reprezentanţii instituţiilor publice nu emit păreri sau opinii extrinseci domeniului de activitate. Cu atât mai mult, cazul invocat pentru iniţierea dezbaterii de astăzi din Comisia pentru drepturile omului face obiectul unei anchete în curs, ceea ce înseamnă că nu pot fi dezvăluite informaţii referitoare la acest demers, urmărirea penală nefiind publică.

Nu contest nevoia de a dezbate dreptul la viaţă privată şi cazurile de încălcare ale acesteia, ci din contră, susţin că o astfel de discuţie trebuie să reprezinte un demers serios, nu unul dus în derizoriu de politicieni care trăiesc din amintirea puterii. Atacul lui Ludovic Orban şi al Violetei Alexandru la adresa domnului Ciucă a fost adevăratul scop al şedinţei de astăzi, iar doamna Șercan, probabil fără să vrea, a fost un instrument folosit pentru a duce mai departe un război pur politic, fără interes real pentru posibile încălcări ale vieţii private.

Ca să concluzionăm, este de menţionat faptul că teza de doctorat a domnului Nicolae Ionel Ciucă este în curs de verificare, iar premierul a avut toată deschiderea pentru a se lămuri acest subiect. Cât despre situaţia doamnei Șercan, trebuie spus faptul că domnul ministru Lucian Bode a dispus o anchetă pentru a verifica situaţia reclamată. Trebuie amintit faptul că, în urmă cu trei ani, doamna Șercan a depus o plângere care ulterior a fost judecată. Cu puţină răbdare sunt sigur că adevărul va ieşi la iveală şi de această dată", spune deputatul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.