Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL: Motiunea de cenzura e dificil sa treaca

motiune

Copreşedintele PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că o moţiune de cenzură este dificil să treacă în lipsa unei majorităţi în Parlament.

'Totdeauna o moţiune de cenzură, şi la noi şi în toată lumea, e dificil să treacă, pentru că la moţiunea de cenzură Opoziţia trebuie să facă majoritatea. Nu e deloc simplu, dar în primul rând ar fi inacceptabil pentru corpul electoral şi opinia publică ca Opoziţia să nu recurgă la această manieră democratică de a schimba Guvernul, şi, pe de altă parte, dacă nu faci o moţiune de cenzură nu ai cum să-l schimbi', a spus Dobre.

Deputatul a precizat că pe 5 iunie se va depune moţiunea de cenzură la preşedintele Camerei Deputaţilor şi la cel al Senatului, 'care convoacă un birou comun, stabileşte calendarul, apoi după un număr de zile moţiunea se citeşte în plenul reunit, iar după un alt număr de zile se supune dezbaterii, apoi se trece la vot cu bile'.

Dobre a mai spus că Legea votului prin corespondenţă, care reprezintă obiectul moţiunii de cenzură, se află într-o procedură întârziată din cauza Guvernului.

'Legea votului prin corespondenţă nu este într-un parcurs pe care noi ni l-am fi dorit. Noi am depus proiectul şi este la Guvern pentru aviz, adică este în procedură întârziată, după mine. Dacă Guvernul dă avizul şi ne apucăm să facem legea, atunci aşa cum au fost, recent, şi declaraţiile lui Mihai Voicu şi Cătălin Predoiu, înseamnă că am câştigat şi vom avea Legea votului prin corespondenţă. Şi înseamnă că Guvernului i-a fost frică', a afirmat Dobre.

Întrebat dacă moţiunea de cenzură se mai depune în cazul în care Guvernul dă avizul în timp util, Dobre a răspuns: ,,Dacă are obiect, moţiunea se depune'.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.