Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL, reacţie la votul în cazul lui Vosganian

Mihaita Calimente

Deputatul liberal Mihaita Calimente a declarat, joi, la Parlament, ca PNL a stabilit sa voteze în favoarea solicitarilor venite din partea procurorilor în cazul parlamentarilor anchetati, însa a adaugat ca i se pare aberanta judecarea unui ministru pentru orice act administrativ pe care-l emite, cu referire la situatia lui Varujan Vosganian.

'A fi trimis în judecata în calitate de ministru pe un act pe care l-ai emis ca ministru, nu pe un abuz, nu un lucru facut pe ascuns, ci pe un act oficial care a trecut prin Guvern, care a fost discutat în Guvern, un act aprobat în Guvern... pe acel act exista semnaturile mai multor ministri. Or, a judeca un ministru pe intentie mi se pare aberant, pentru ca înseamna ca orice ministru poate fi chemat la DNA si trimis în judecata pentru orice act administrativ pe care-l emite', a afirmat Calimente.
Întrebat de pozitia PNL în cazul unor astfel de solicitari, el a explicat ca liberalii voteaza pentru solicitarile procurorilor: 'Atunci când exista acuzatii de coruptie de, eu stiu, alte lucruri foarte grave. Or, a judeca un ministru pe o oportunitate...'.
El a aratat ca si în alte state sunt acordate facilitati pentru anumite firme.
'Facilitati fiscale pentru anumite companii sau pentru anumite sectoare de activitate orice tara din lumea aceasta face. Daca nu ar fi facut acest lucru si Franta, si Italia, poate Fiat sau Renault n-ar mai fi existat de mult. A fost o perioada când au avut, în anii '70-'80, dificultati si chiar si în anii '90', a mai declarat deputatul PNL.
Senatorii au respins, joi, solicitarea procurorului general, Tiberiu Nitu, privind încuviintarea începerii urmaririi penale în cazul fostului ministru al Economiei Varujan Vosganian.
Procurorii îl acuza de savârsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, abuz în serviciu si complicitate la delapidare, în dosarul Romgaz.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.