Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PNL, scrisoare deschisă pentru Cioloş: Vot pe buget, cu o condiţie

scrisoare

Premierului Dacian Cioloş îi este adresată o scrisoare deschisă în care i se solicită ca prin proiectul legii bugetului pe 2016 să fie alocate fondurile pentru asigurarea tuturor condiţiilor necesare obţinerii avizului ISU de către şcolile din România. Autorul, deputatul PNL Ovidiu Raeţchi, a afirmat că este unul dintre parlamentarii care nu va vota legea bugetului în lipsa acestei măsuri.

Recent, fostul ministru al Educației Sorin Câmpeanu a declarat că doar 7% din cele 19.000 de școli din România deţin aviz pentru măsurile de protecție în caz de incendiu.

Redăm integral textul scrisorii adresate premierului Dacian Cioloş:

Scrisoare deschisă prim-ministrului Dacian Cioloș:

Anul 2016, anul siguranței copiilor și tinerilor din România!

Stimate domnule prim-ministru,

În calitate de membru al Parlamentului României, vă solicit ca, în proiectul de buget pe care îl veți trimite spre aprobare forului legislativ, să alocați sumele pentru asigurarea tuturor condițiilor necesare obținerii avizului ISU de către școlile din România.

Așa cum probabil știți, fostul ministru al Educației, domnul Sorin Câmpeanu, a declarat că doar 7% din cele 19000 de școli din România au în acest moment aviz pentru măsurile de protecție în caz de incendiu. Din păcate, declarația a venit abia după tragedia din clubul Colectiv, deși problema a fost ignorată în mod iresponsabil timp de 25 de ani.

A fost nevoie să moară 60 de oameni ca să conștientizăm faptul că un număr mare de instituții publice din România nu sunt pregătite pentru eventualitatea unui incendiu. Este evident că nu doar școlile de la noi au această deficiență. Îmi este clar că e nevoie de întărirea regulilor și de alocare de resurse suplimentare pentru toate celelalte instituții care funcționează în ilegalitate.

De aceea, consider că trebuie stabilite priorități pentru a rezolva treptat, în cel mai scurt timp, această problemă, care ține de siguranța cetățenilor din România. Putem începe cu unitățile școlare, adică acele locuri publice care găzduiesc zilnic aproximativ 4,5 milioane de elevi și studenți.

Este datoria noastră, a celor care am primit o responsabilitate în statul român, să asigurăm condiții de siguranță deplină copiilor și tinerilor din această țară.

Sunt conștient că aveți o misiune grea, că există constrângeri serioase în proiectarea bugetului pentru anul 2016, dar nu cred că ar trebui să facem niciun fel de economii la un capitol care se poate dovedi fatal prin consecințele subfinanțării sale.

Să nu uităm pentru ce au ieșit românii în stradă, după incendiul din clubul Colectiv. Să nu uităm ce ne-au cerut, pe bună dreptate, zecile de mii de manifestanți indignați de atitudinea neglijentă și, în multe cazuri, abuzivă a autorităților. Viața oamenilor nu are preț.  Siguranța cetățeanului este mai presus de orice calcule financiare.

Sunt convins că putem găsi sumele necesare pentru a acoperi această nevoie urgentă, tăind cheltuielile administrative indecente ale unor instituții parazitare, ale unor funcționari și clienți politici care de ani de zile căpușează banii publici. Clasa politică din România a închis ochii de prea mulți ani la aceste lipsuri de bază și a risipit resursele în cele mai neverosimile direcții, spre îmbogățirea unor oameni de afaceri și politicieni complici la acte de corupție.

Sunt convins, domnule prim-ministru, că sunteți unul din acei oameni responsabili, care au înțeles că nu mai putem continua în acest fel. Nu mai putem supune viața și sănătatea cetățenilor români unor riscuri uriașe pentru că nu suntem capabili să facem o ierarhie a priorităților în cheltuielile publice. Să facem în anul 2016 o prioritate din siguranța copiilor noștri și a tinerilor din această țară!

Vă asigur că voi folosi toate instrumentele parlamentare pe care le am la dispoziție pentru a mă asigura că există aceste alocări în viitorul buget.

În cazul în care forma finală a bugetului nu va include aceste sume necesare obținerii avizului ISU pentru toate unitățile școlare din România, vă anunț că voi fi unul din membrii Parlamentului României care NU va vota legea bugetului.

Cu considerație,

Ovidiu Raețchi

Membru al Camerei Deputaților

Parlamentul României

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.