Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD acuză AUR de istericale, 'maidan și circ'

Radu Popa agerpress

Deputatul PSD Radu Popa critică acțiunile politice ale liderilor AUR.

„Trăim lupta populismului împotriva propriului popor. Dar interesul național nu se apără cu sloganuri. Reconstrucția României nu se face cu fulare tricolore la gât și cu strigăte isterice prin diferite piețe. Lupta pentru reabilitarea democrației și a statului român se face prin idei, prin aglutinarea celor mai buni dintre noi, prin efortul conjugat al unor minți luminate și prin respectul pentru reguli. Am traversat 30 de ani de democrație nu ca sa ne întoarcem la maidan și la circ, nu ca să băltim într-un spațiu public în care cunoasterea legii devine un eufemism deși este invocată cu voce înaltă. Am trăit cu speranța că vom evolua. Că ne dorim o țară ca afară dar probabil că e bine ca asta să se aplice doar celuilalt.

Nu vreau să vorbesc despre doamna Șoșoacă sau despre dl. G. Simion. Nici măcar nu mă interesează respectivii oameni. Dar acest panoptikum al groazei trebuie resetat. Sunt îngrijorat că unii dintre cetățeni cred că ei fac ceea ce e nevoie, ceea ce e corect. Dar așa am creat propriul nostru ghețar, ”o Siberie la noi acasă” cum spunea un profesor pe care îl prețuiesc mult. Această conduită de tipul "eu sunt înalt demnitar român și fac ce vreau, intru unde vreau, intervin unde vreau" este exact ceea ce ne-a facut rău în materie nu numai de civilizație dar și de a intelege care sunt ierarhiile și limitele institutionale ale fiecarui cetatean care ocupă funcții de demnitate publică într-un stat de drept.

De aceea, in semn de respect pentru jurământul depus pe Cartea Sfântă și din respect pentru cei care m-au votat, astăzi voi folosi atributele mele de parlamentar și fără să răcnesc pe scările nici unui minister voi înainta ministrului Economiei propunerile mele pentru salvarea Combinatului de Oteluri Speciale din Targoviste. Cred că prin lupta de argumente si confruntarea celor mai bune idei, doar așa putem reclădi un mediu sănătos pentru democrație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.