Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD, atac dur la multinaţionale: 'Stăpâni de sclavi in România'

sclavie

Corporaţiile multinaţionale care operează în România sunt luate la ţintă de deputatul social-democrat Ninel Peia. Acesta afirmă că românii sunt trataţi ca nişte sclavi în propria ţară, fiind plătiţi extrem de prost în comparaţie cu "colegii" care lucrează în ramurile occidentale ale respectivelor multinaţionale.

"Luaţi drept exemplu orice lanţ de supermagazine care operează pe teritoriul României (Carrefour, Billa, Auschan, Metro ş.a.m.d.), comparaţi vânzările pe care acestea le fac aici cu vânzările pe care le obţin oriunde dincolo de fosta Cortină de Fier. Veţi constata că băieţii ăştia strâng mulţi, foarte mulţi bănuţi de la românii cei dispreţuiţi pretudindeni în Vestul cel septic şi cu pretenţii de domnişoară bătrână şi de modă veche. Grozav mai mulţi decât în însoritul Occident. Pentru aceştia, cheful de cumpărături al românilor reprezintă adevăratul El Dorado. Pe de altă parte, comparând cu cât este plătit angajatul român faţă de angajatul din altă ţară apuseană, te iei cu mâinile de cap. Angajatul român, care zice săru'mâna lu' şefu' occidental din zece-n zece minute de frică să nu fie dat afară, primeşte, în cel mai fericit caz, 300 de euro, evident în moneda naţională. Amploaiatul etranger ia, pentru aceeaşi muncuşoară, 1800-2000 de euro, în euro. Vedeţi ce corect judecă corporatiştii capitalişti de import? Cum dracu’ să nu ridici mall peste mall dacă faci mai multe parale ca la Paris şi plăteşti de şase-şapte ori mai puţin forţa de muncă. Nu sună această cinică bătaie de joc a sclavie curată?", scrie Ninel Peia în blogul său de pe stiripesurse.ro.

"Adevărată „exploatare a omului de către om" pe care ne-o băgau pe gât, teoretic, prin licee sordide, profii de economie politică? Eu zic că treaba- i limpede ca apa de izvor. Încă o dată, cum se spunea despre filmele lui Sergiu Nicolaescu, străinii vin cu actorii, iar noi punem la bătaie caii din herghelia de la Mangalia. Mai rău este că nimeni din actualul guvern european nu face nimic pentru a îndrepta situaţia. Pardon, de fapt, închid ochii şi-şi văd mai departe de micile sau marile lor gheşefturi. Poporul poate să mai aştepte", mai scrie deputatul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.