Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD, către Opoziție: Haideți să nu panicăm românii peste vară!

arhiva personala
Beatrice Tudor

Deputatul PSD Beatrice Tudor spune că nu vine apocalipsa economică, așa cum zice opoziția.

„Pentru că am văzut că știrea zilei este cea referitoare la deficitul bugetar pe primele 5 luni și pentru că panicarzii Opoziției s-au activat să anunțe apocalipsa economică, iar, cred că noi, oamenii politici responsabili, suntem datori să informăm corect opinia publică.

În primele cinci luni ale anului veniturile bugetului consolidat au fost de 123,79 de miliarde de lei, iar cheltuielile s-au ridicat la 138,5 miliarde. Deficitul reprezintă 1,4% din PIB. Este deci un deficit care se încadrează în graficul prevăzut de la începutul anului.

Este normal să cheltuim mai mult când avem sezonul adecvat pentru construcții, pentru agricultură. Sigur, pentru cei care ne critică, ar fi bine să nu facem nimic sau chiar să tăiem, așa cum a făcut PDL.

Toți parametri economici esențiali, aferenți primului trimestru, s-au încadrat, ca realizare, în proiecția planificată.

Cel mai imporant este faptul că în această perioadă de timp s-a investit, chiar masiv. Cheltuielile pentru investiții au fost cu 30% mai mari decât anul trecut și s-au ridicat în primele 5 luni ale acestui an la 9,6 miliarde lei. De la Uniunea Europeană au intrat în economie 6,1 miliarde de lei, doar în primele 4 luni ale anului

În plus, a fost o creștere a veniturilor cu 11,6% comparativ cu anul trecut, în pofida reducerilor de taxe, iar TVA s-a colectat mai mult cu 12,8%, deși TVA pentru turism a scăzut la 5%.

Nu, nici bugetul pentru pensii nu este în pericol. Veniturile bugetului asigurărilor sociale a crescut cu 18,5%. Este rezultatul benefic al politicilor guvernamentale care au determinat creșterea salariului mediu brut, a salariului minim pe economie și mai ales a numărului de salariați”, a scris deputatul pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.