Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputat PSD cere DEMITEREA lui George Maior, din funcția de ambasador în SUA

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a venit în fața comisiei de anchetă pentru alegerile prezidențiale din 2009, iar audierea a fost una cu scandal.

Citește și: George Maior, detalii despre 'vizita în sufrageria lui Oprea'/VIDEO

Deputatul PSD, Liviu Pleșoianu, s-a enervat din cauza faptului că George Maior a evitat să răspundă la orice întrebare despre vizita din sufrageria lui Gabriel Oprea. Maior a clasificat acel eveniment drept unul privat și a refuzat să ofere detalii.

În acest context, Pleșoianu a spus că atitudinea lui George Maior este una care ”sfidează această comisie”, ceea ce este un ”lucru foarte grav”. Pleșoianu și-a continuat tirul și a spus că ”în acest moment dumneavoastră nu mai aveți căderea să fiți ambasador al României”.

Deputatul PSD îl acuză pe George Maior că în calitatea sa de fost director SRI și acum din cea de ambasador în SUA a fost plătit din bani publici, iar refuzul de a răspunde întrebărilor unei comisii de anchetă a Parlamentului reprezintă o sfidare pentru toți cetățenii României.

 

Întregul dialog din comisia de anchetă :


Liviu Pleşoianu: Confirmaţi prezenţa dumneavoastră acasă la domnul Gabriel Oprea?

George Maior: Aş răspunde în felul următor: În toate acele zile ale anului 2009, inclusiv în acea zi, din punct de vedere  al atribuţiilor mele legale, acestea au fost îndeplinite conform legii. Au existat întotdeauna şi există în viaţa unui om, chiar deţinând asemenea funcţii, aspecte referitoare la evenimente private. Ele nu au avut nicio legătură cu activitatea instituţiei ca atare. Şi acest moment pe care îl evocaţi îl definesc ca pe un eveniment privat, în care nu s-au întâmplat evenimente ilegale, neconstituţionale.

Liviu Pleşoianu: La acest eveniment privat a participat şi domnul Florian Coldea sau doamna Laura Codruţa Kovesi?

George Maior: Fiind un eveniment privat, cu riscul de a dezamagi, la aceasta intrebare am sa raspund permanent – nu am sa discut despre eveniment ca atare. (...) Orice persoana care are cunostinta de acest eveniment privat, si nu am fost singurul la care am participat in acea zi, poate sesiza orice autoritate competenta a statului cu privire la eventuale ilegalitati.

Liviu Pleşoianu: Cu tot respectul, prezenţa directorului SRI acasă la un om politic, mai ales în contextul serii alegerilor prezidenţiale, fără doar şi poate cel mai important moment politic al anului, nu cred că este posibil a fi citit doar în cheia unui eveniment privat.

George Maior: Cu riscul de a fi repetitiv, a fost vorba de un eveniment privat. Eu consider că a vorbi de un eveniment privat, complet distinct de activitatea unei instituţii, nu are relevanţă. Directorul SRI (...) va participa întotdeauna la evenimente private şi va marca o distincţie între viaţa privată şi cea publică.

Liviu Pleşoianu: Din punctul meu de vedere este de o gravitate maximă că nu răspundeţi la aceste întrebări şi pentru faptul că eraţi atunci directorul SRI şi pentru faptul că sunteţi acum într-o funcţie publică, plătită din banii românilor. (...) Nu mai aveţi căderea de a avea funcţia pe care o deţineţi în momentul de faţă.

George Maior: Nu consider că am sfidat, am făcut un efort deosebit. (...) Viaţa mea privată nu mi-o voi expune niciodată în faţa unei comisii. (...) Nu consider deloc faptul că evenimentul privat şi faptul că am participat la el exprimă cumva ceva imoral, ilegal. (...) Este opinia mea, aşa cum şi dumneavoastră aţi exprimat o opinie pe care o respect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.